≫ 

SASTAVI PRED VEČITI DERBI: Grofovo iznenađenje na golu, Nikolić sa dva zadnja vezna!

Treneri Zvezde i Partizana iskristalisali prvih 11 posle odrađenog treninga

  • 10

Crvena zvezda i Partizan su odradili poslednji trening pred 152. duel u subotu u Humskoj.

Posle njih, da se naslutiti kakve postave će Miodrag Grof Božović i Marko Nikolić izvesti od 18.00 časova.

>>> Božović: Ne idemo na Partizan sa kalašnjikovima!

>>> Nikolić: Tabela je grozna po Partizan, radujem se što derbi sudi Mažić

>>> NIKAD ISPRIČANE PRIČE GROFA BOŽOVIĆA: Išao kod vrača i izašao sam pred 300 besnih navijača

Zanimljivo, prethodni mečevi protiv Bačke i Borca bili su neka vrsta provere za pojedine fudbalere koji su, izgleda, test položili.

ZVEZDA: SUPIĆ NA GOLU, VIEIRA SE VRAĆA U TIM

Foto: crvenazvezdafk Foto: crvenazvezdafk

Zvezdin gol će skoro izvesno čuvati nemanja Supić koji je bio odličan protiv Bačke. To je i bila odlična utakmica za Božovića da vidi koliko može da računa na rezervnog golmana. kahriman nije u formi od kraja prošle sezone, dok je derbi veliki ulog da se u vatru gurne debitant Manojlović.

Odbrana će takođe biti ona kao protiv Bačke. Petković desno, Ristić levo, u sredini Le Talek i Luković. Očekivao se Rendulić u prvih 11, ali je trener Zvezde otkrio da je stameni štoper povređen. Šteta za crveno-bele, jer je Rendulić bio sjajan u prethodnom meču protiv Partizana. Fibel nije u konkurenciji za prvih 11.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Slavoljub Srnić će zauzeti mesto pored desne aut linije zbog svojih defanzivnih sposobnosti. Njegov kvalitet je potreban kako bi pomogao Petkoviću da zaustave Nemanju Mihajlovića ili Leonarda. Ruiz će biti prekoputa, Poletanović i Donald su sigurni u sredini, dok će iza Uga Vieire dejstvovati Kanga - momak od kog Grof najviše očekuje.

Činilo se da će Orlandić krenuti od početka u napadu, pogotovo posle sjajne golgeterske serije, ali su crveno-beli čuvali Vieiru za ovaj derbi. Bio je povređen, međutim oporavio se.

Zvezdina postava: Supić, Petković, Le Talek, Luković, Ristić, Poletanović, Donald, Kanga, Ruiz, Srnić, Vieira.

PARTIZAN: NIKOLIĆ VERUJE PROVERENIM SNAGAMA

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Što se tiče Partizana, Marko Nikolić neće nešto posebno eksperimentisati. Slična formacija kao i kod Zvezde, samo sa dva napadača.

Na golu će biti Filip Kljajić, jer za Nemanju Stevanovića nije vreme da debituje. Slično kao i sa Manojlovićem.

Odbrana - proverene snage! Vulićević s kapitenskom trakom ide na svoju desnu stranu, preporođeni Miletić (strelac gola u Čačku) će levo, dok su se Balažic i Milenković iskristalisali kao sjajan defanzivni tandem.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ispred njih će biti Everton i Jevtović. Mladi vezista je odlično zamenio Brazilca na terenu protiv Borca, a Nikolić sa dva zadnja vezna mora da igra zbog ofanzivne linije Zvezde. Po boku će pokušati da probiju Mihajlović i Leonardo. Moguće je čak da će Srbin ovoga puta na desnu stranu, dok je Brazilac pokazao da sjajno igra po boku.

I naravno, napad! Nikolić ostaje veran svojoj 4-4-2 formaciji. Iskusni Božinov i debitant Đurđević će biti najveća opasnost po Zvezdinu odbranu. Bugarin je u naletu forme po dolasku Nikolića, dok će Đuršević biti naoštren protiv bivšeg kluba. Pogotovo posle prozivki od strane Grofa Božovića.

Partizanova postava: Kljajić, Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić, Everton, Jevtović, Leonardo, Mihajlović, Božinov, Đurđević.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    16. septembar 2016 | 22:32

    Била би велика бламажа за нас да их не добијемо бар са два разлике. Поготово што не видим у њиховом саставу најбољег њиховог играча. Да није пензионисан?

  • Perpetum mobile

    17. septembar 2016 | 11:12

    Nekad je derbi bio praznik a sada je to tuga srpskog fudbala......

  • MikiGrobarRUSSIA

    17. septembar 2016 | 02:21

    samo neka ne igra onaj panj gogua

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA