Znate li šta znači ova koreografija navijača Kosova? (VIDEO)

Čim su igrači tzv. Kosova izašli na teren u Skadru, na tribinama se pojavila šetalica

  • 76
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Fudbalerima tzv. Kosova dozvoljeno je da se takmiče u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, i u drugom kolu su po prvi put "ugostili" protivnika.

Gostoprimstvo je zapravo priređeno u Albaniji, u Skadru, a reprezentacija Hrvatske bila je neumoljiva - 6:0.

Stadion u Skadru bio je ispunjen, a po izlasku igrača na teren, domaći navijači su istakli šetalicu.

Na njoj je na engleskom pisalo "Dardanians: Raised by war. Stronger than fear", odnosno u prevodu: "Dardanci, odgajani u ratu, jači od straha".

Dardanci su bili stanovnici Dardanije, zemlje naseljene Ilirima, tačnije precima Albanaca iz rimskog vremena. Istoričari, naime tvrde da su u Drenici, kao centru Dardanije, oduvek živeli Albanci i samo Albanci: od pamtiveka, preko srednjeg veka i osmanlijske dominacije, do vremena kako kažu “srpske i jugoslovenske okupacije”.

Ovo je jedna od tačaka u istoriji oko koje se spore srpski i albanski istoričari, o čemu možete detaljnije da čitate >>> OVDE.

>>> Evo kako Albanci dokazuju da je Miloš Obilić bio njihov vitez

A video posted by Ardi Gashi (@aardigashi) on

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djile

    7. oktobar 2016 | 13:39

    Dosli sa kavkaza nakaze ljudske ..po facama im se vidi da su iz kamena..koji stari narod...pociva na tudjoj istoriji...smesno

  • Predrag Z.

    7. oktobar 2016 | 16:05

    Kada je to Kosovo bilo Albansko ? U kom Veku ? I kakvi Iliri . Ko je izgradio sve te Gradove po Kosovu i Metohiji , da niste vi možda . Sve su Srbi izgradili. Vi ste kao divljaci živeli možda po pećinama ...

  • Iz Cikaga moji...

    7. oktobar 2016 | 14:07

    @Tower. Od Nemanjica, Hrebeljanocica preko Petrovica, Obrenovica, Karadjordjevica... Da napises da Srbija nema istoriju moras da budes mnogo iskompleksiran. Nikad ne zaboravi ko ti je bio djed.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA