≫ 

Tragedija velikog talenta Brazila: Čekao je da zaigra sa bratom u Čapekoenseu, a iza sebe je ostavio četvoromesečnog sina! (VIDEO)

Mnogo je tužnih i tragičnih priča iz nesreće FK Čapekoense, a posebno se sudbina poigrala sa talentovanim Mateusom Bitekom

  • 0

Fudbalski svet i dalje je zavijen u crno zbog avionske nesreće koja je pogodila fudbalski klub Čapekoense iz Brazila. Zemlja koja je sinonim za fudbal i dalje je u neverici, kao i svi ljubitelji ove igre sa svih meridijana. Udarac je doživela i mlada reprezentacija, koja je ostala bez Mateusa Biteka, koji je jedan od 71 osobe koja nije preživela strahovit pad u Kolumbiji.

Momak rođen 28. juna 1995. bio je među momcima koji su obećavali i kojima je fudbal u krvi. Otkrio ga je brazilski velikan Gremio, bio je prosleđen Santa Katarini na pozajmicu, a da dolazi iz fudbalske porodice, potvrdio je i njegov brat, 22-godišnji Giljerme.

>>>Kako sam preživeo Čapekoenseov avion smrti: Ovaj potez mi je spasio život! (FOTO)

>>>Golman Čapekoensea imao srceparajući razgovor sa ženom i ubrzo posle toga preminuo u bolnici

>>>DUŠA DA VAS ZABOLI: Ovo je fotografija stradalog golmana sa dvogodišnjim sinom zbog koje svet plače (FOTO)

Zajedno su počeli da ostvaruju fudbalske snove u fudbalu, maštali o dresu Brazila, a Mateusa su svi izdvajali kao brzog, snažnog i inteligentnog igrača koji podjednako može da pokrije poziciju zadnjeg veznog i beka. Imao je mirnoću u pasu i ulivao je poverenje saigračima na sredini terena, nisu mu bile strane ni česte asistencije, pa je zato bio u U20 i U21 ekipama Brazila.

Verovatno bi i više postigao da ga povreda nije odvojila od terena, bio je Biteko u Nemačkoj prošle godine na testovima i pregledima, dok je njegov brat Giljerme igrao za Hofenhajm. Trenirao je sa klubom, koji mu je pomogao da se oporavi od povrede, a Nemci ga nisu zaboravili, odali su mu poštu na društvenim mrežama, a da tragedija bude veća, Mateus je iza sebe ostavio suprugu i četvoromesečnog sina. Upravo početkom 2016, Biteko je i nastupio za Hofenhajm u nezvaničnim mečevima i nije uspeo da se nametne, a onda je u junu ove godine došao u Čapekoense. Delovalo je da sve ide ka ostvarenju snova, bio je na pragu titule  Kopa Sudamerikana, dok se nije dogodila tragedija.

>>>PLAČU IZ DUŠE, BOL IH IZJEDA, A ONI GRME IZ SVE SNAGE ''NISTE MRTVI'': Pretužan oproštaj navijača Čapekoensea od nastradalih fudbalera (VIDEO)

Zbog svega je veoma potresen bio brat Giljerme, koji je otkrio jedan detalj - malo je nedostajalo da se braća nađu u istom timu u lepo planiranoj budućnosti.

A photo posted by Guilherme Biteco (@guiibiteco) on

- Otac mi je rekao za nesreću i nisam želeo da poverujem u to što govori, i dalje ne verujem. Za našu porodicu je ovo veoma teško vreme... Bio je tako srećan, potpuno se oporavio od povrede prepona koja ga je mučila. Igrao je za klub u kog su ga cenili, potpuno se ustalio u ekipi, pre četiri meseca se rodio njegov sin... Stalno je govorio kako je klub veoma dobro organizovan, postojala je velika šansa da i ja odem tamo, da ponovo zaigramo zajedno. Bilo je mnogo faktora zbog kojih je bio zadovoljan i baš smo razgovarali pred njegov put, a onda se dogodila tragedija - otkrio je kroz suze Giljerme brazilskim medijima.

Ko zna, možda Giljerme posle ovoga odluči da obuče dres Čapekoensea, kako bi igrao u čast i slavu tragično nastradalog brata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA