≫ 

Da li su stranci ''preuzeli'' Zvezdinu svlačionicu? Evo šta Milijaš kaže na to (VIDEO)

Zamenik kapitena ističe da ima sjajan odnos sa stranicma i po svemu što je video, svesni su za kakav klub igraju i sjajno se odnose prema grbu na svakom treningu

  • 1
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nenad Milijaš se vratio u Crvenu zvezdu da svojim igračkim kvalitetima, iskustvom i sjajnim prekidima pomogne klubu da odbrani titulu i napadne duplu krunu ove godine.

>>> Grof Božović ne krije sastav: Ovih 11 će početi prvi Zvezdin meč na proleće (VIDEO)

To u izjavama nisu krili ni Miodrag Božović ni Zvezdan Terzić, koji su takođe apostrofirali da Milijaš dolazi i zbog toga da kao lider bude vođa i učitelj mladim i talentovanim Zvezdinim klincima u svlačionici.

- Mladi igrači najbolje uče i najbolje stasavaju uz iskusnije igrače. I to je jedan od razloga zašto je Milijaš ovde, i on je igrač koji može da im pokaže kako treba da rade, kako treba da se ponašaju i kako treba da igraju - rekao je Božović novinarima na Kipru kada je sublimirao analizu priprema.

Razgovarali smo sa Milijašem i pitali ga šta on misli o ulozi koja mu je nametnuta nevezano za fudbalski teren, da bude jedan od bitnijih faktora van terena Zvezdinim igračima, kao i da u svlačionici bude onaj čija će se reč slušati.

NISAM TIP DEČKA KOJI UĐE U SVLAČIONICU I LUPA RUKOM O STO, POŠTOVANJE SE ZASLUŽUJE

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

- Ne znam, ja još nisam bio u svlačionici, kada budem otišao, videću. Ne može neko da uđe u svlačionicu i sad ja da udaram rukom. Nisam ja taj tip dečka, to poštovanje se zaslužuje i van terena i na terenu.

- Mene dosta tih klinaca zna i ovako, ako ne onda su neki njihovi drugovi iz omladinaca igrali sa mnom, mene poznaju ljudi. Sigurno da ću ja u svlačionici svima biti drug, a posle toga da li ću biti vođa ili neću, opet je na njim da li će da nauče ili neće da nauče. Trudiću se da njima pomognem da izrastu u što bolje igrače.

IMAM SUPER ODNOS SA STRANCIMA, NE VIDIM DA SU ''PREUZELI'' SVLAČIONICU

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda u svojim redovima ima veliki broj stranaca. Dolaskom desnog beka iz Brazila Mateusa Viveirosa taj broj je čak 7, a gotovo svi inostrani fudbaleri imaju status startera i nosioca ekipe, a neki od njih su tu i duže vreme, pa se faktički osećaju kao domaći igrači. Mnogi stoga misle da možda sada u svlačionici oni vode ''glavnu reč'', međutim Milijaš ne misli tako.

Kakav odnos imaš sa strancima i kako ti deluju za ovo vreme koliko si mogao da ih upoznaš?

- Imam super odnos sa strancima, uvek sam sa njima imao dobar odnos. Pričam jezik, to jeste bitno za strance. Svi stranci su, što sam ja video, ok momci, i ekipa je s njima kao da nisu stranci. Mislim da se i oni dobro osećaju ovde, a i mi s njima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ima ih mnogo u Zvezdi, da li su možda na neki način stranci sada ''preuzeli'' svlačionicu?

- Ne vidim uopšte taj problem da su ''preuzeli'' svlačionicu. Mi smo drugovi i pobratimi, kakvo preuzimanje svlačionice, nije nikakav rat. Što se tiče stranca, dok igraju dobro, dok su dobri kao što jesu, oni nama samo znače.

- Svaka im čast za svaki trening, kako se odnose prema grbu i klubu. I oni su relativno duže ovde, svesni su u kakvom su klubu i šta ovde mora i kako da se radi. Oni to i rade i svaka im čast na tome - zaključio je Nenad Milijaš.

Pogledajte video:

Baner za pripreme

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA