Partizan doveo francuskog plejmejkera Vestermana (VIDEO)

Francuz ima samo 19 godina, a u prošloj sezoni je bio najbolji igrač Asvela i njegov kapiten posle povratka Tonija Parkera u NBA ligu

  • 1

Dule Vujošević već vuče poteze! Partizan je dobio prvo pojačanje za narednu sezonu. Francuski plejmejker Leo Vesterman (198, 19) je najnovija akvizicija srpskog šampiona. Talentovani organizator igre je parafirao trogodišnji ugovor sa Partizanom.

- San mi se ostvario. Uzbuđen sam što ću igrati za legendarni klub, "lude" navijače i u prelepom gradu. Beograde, dolazim uskoro - napisao je Vesterman na svom "Tviter" profilu. 

Iako visok 198 santimetera, Vesterman igra na poziciji plejmejkera, a može da odgovori i zadacima na poziciji "dvojke". U prošloj sezoni je bio najbolji igrač i kapiten Asvela, ako tu izuzmemo kraći boravak NBA zvezde Tonija Parkera, koji je tokom lok auta igrao u klubu iz Vilerbana. Vesterman je blistao i na francuskom Ol staru, gde je pobedio na takmičenju u veštini organizatora igre. Boje Asvela je branio u prethodne dve sezone, pre nego što mu je ovog leta istekao ugovor sa njima.

U Francuskoj ga smatraju za budućnost tamošnje košarke, a standardan je član svih mlađih reprezentativnih selekcija. Prethodne sezone je beležio 6 poena, 2.2 skoka i 3.6 asistencija za tim iz Vilerbana u Evrokupu, dok je u domaćem takmičenju imao nešto bolje brojke (8.8p, 2.6sk, 3.3as).

Partizan je danas dobio i još jedno pojačanje, ali ne u igračkom kadru, već u stručnom štabu. Vujošević je imenovao iskusnog Velimira Gašića za prvog asistenta. Čovek koji je radio kao asistent Željka Obradovića istorijske 1992. godine kada su crno-beli pokorili Evropu se tako vraća u klub iz Humske.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA