Dva gola sa večitih derbija koja su najviše razbesnela Grobare i Delije: Toliko, da se o njima i dan danas priča! (VIDEO)

Mnogi navijači i dalje imaju žara za prepirku kada su ovi detalji u pitanju

  • 20

Istorijat večitih derbija broji 153 meča, bilo je svega, a poslednji derbi izazvao je veliku polemiku obe strane zbog golova koje su postigli Zvezda i Partizan. Pre gola crveno-belih lopta je izašla van aut linije, dok je za gol Đurđevića danima rađen analiza da se pokaže da li je rukom zakačio loptu kod pogotka za 1:1.

Tim povodom, prisetili smo se uoči 154. večitog derbija koji su se golovi iz novije istorije izdvojili kao golovi koji su izazvali veliku polemiku i žestoko trošenje nerava na obe strane Topčidera.

Dok se Zvezdaši prepiru sa sudijom...

U 107. derbiju, koji je Partizan dobio sa 2:1 u Humskoj, prvi gol crno-belih izazvao je veliki bes igrača Crvene zvezde, pre svih Gorana Đorovića.

Dok je u 32. minutu trajala polemika fudbalera gostiju sa sudijom Savićem zbog faula ispred šesnaesterca, a dok živi zid nije bio namešten, lukavi Čakar je samo doturio loptu koja je došla do Hristova, koji nije mnogo oklevao za vođstvo.

Žestoke su bile prepirke Đorovića, Njeguša i ekipe, Đorović je u 80. minutu dobio i crveni karton, a sve je bilo uzaludno. Sudija Savić nije prekršio pravila, Partizan je samo iskoristio veliku neopreznost ne čekajući da se protivnik postavi za prekid.

Ofsajd ili ne?

Polufinale Kupa koje je Zvezda dobila na svom stadionu sa 1:0 golom Marka Pantelića ostaće upamćeno po akciji koja je prethodila.

Naime, Nikola Žigić je izvodeći aut asistirao Panteliću, a igrači Partizana su odustali od praćenja napadača jer su tražili aut za prethodnu situaciju kada je Žigić želeo da doda "devetki".

Dok se legendarni Zoran Mirković bunio, Pantelić se već našao pred severom sa skinutim dresom, a Zvezda je nakon ovog imala lak posao u finalu protiv Banatskog Dvora.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    17. april 2017 | 19:12

    107 derbi, Dragan Ciric daje for rukom i postize gol za pobedu, sudija stoji na dva metra od njega, ali se ne oglasava, ali da, tad je premijer vlade bio u parizanu, i kompletan sps, pa grobarima to nije smetalo!

  • GROBARI

    17. april 2017 | 19:31

    Zvezdini najbolji igrači su SUDIJE.

  • Vlada

    17. april 2017 | 18:41

    Ofsajd kada se lopta izvodi iz auta? Pa toga nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA