≫ 

Partizan posle šest godina srušio Marakanu, počinje drama za titulu (VIDEO) (FOTO)

Dva gola Leonarda, jedan Tavambe , "večiti" bodovno izjednačeni pred finiš sezone

Fudbaleri Partizana porazili su najvećeg rivala u velikom stilu, rezultatom 3:1, i "zakuvali" borbu za titulu šest kola pre kraja doigravanja.

 

Na "Rajku Mitiću", Crvena zvezda - Partizan 1:3 (0:1).

 

Dvostruki strelac za ekipu Marka Nikolića bio je nezadrživi Leonardo, a jedan gol delo je možda i najboljeg pojedinca utakmice Leandra Tavambe.

 

>>> Koreografija Grobara o kojoj se priča: Saša Ilić na groblju gazi igrača Zvezde (VIDEO)

 

Za Zvezdu, strelac je bio Boaći, za 1:1 na startu drugog poluvremena, ali bilo je to otprilike sve sa napadačkog repertoara bojažljivih crveno-belih čija je forma u opasnom strmoglavu pred krucijalni deo sezone.

 

Partizanu je ovo bila prva pobeda na našem najvećem stadionu posle šest godina, a Nikoliću četvrta u pet utakmica sa najvećim rivalom čime je još jednom potvrdio epitet derbi specijaliste.

 

>>> Gol Boaćija i greška igrača Partizana (VIDEO)

 

Serija nepobedivosti crno-belih "bez kraja" koja traje od 20. avgusta i poraza u Subotici, nastavljena je i posle najtežeg iskušenja ove sezone u kojoj Partizan u tri meča nije osetio gorčinu poraza od komšija.

 

Za razliku od prethodnog derbija, ovaj, 154. po redu, imao je sve sastojke koje fudbal i čini magnetom za mase. Sem punog stadiona. Gledalaca, zbog krajnje čudnog termina, nije bilo u onom broju koji je trebalo da bude, ali svi oni koji su bili na tribinama, nisu žalili zbog dolaska. imali su šta da vide.

 

Kao na primer ovaj gol Leonarda.

 

 

Od starta, oba tima su krenula spuštenih gardova, bez mnogo kalkulacija, tako da je šansi, ritma, uzbuđenja bilo na pretek...

 

Crvena zvezda - Partizan 1:3 (0:1).

 

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Frimpong, Luković, Ristić - Donald, Le Talek - Plavšić (od 86’ Sikimić), Kanga, Ruiz (od 75’ Srnić) - Boaći;

 

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić (od 83’ Radin) - Everton, Jevtović, Janković (od 72’ Đuričković), Leonardo - Đurđević, Tavamba (od 77’ Kosović).

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

>>> Nerealan promašaj Đurđevića u 9. minutu Večitog derbija (VIDEO)

 

Prvi je najopasnije zapretio Đurđević čiji je zicer u 9. minutu "skinuo" Manojlović, ali pre toga, u drugom minutu, Le Talek je mogao da razgali Delije da je bio malo precizniji posle kornera i "češanja" glavom. Partizan je odigrao konkretnije u polju Zvezde, sa prisitkom Evertona i Jevtovića na sredini i ofanzivnim potencijalom sa kojim Zvezda nije umela da se nosi, oličen u terminatoru Tavambi, Đurđeviću i Leonardu.

 

A ovaj potonji je plesao...

 

Leonardovo ime sa dubokim poštovanjem izgovaraće se u Humskoj posle svega što je uradio ove sezone protiv "večitog rivala": tri utakmice - tri gola! A, ovaj koji je postigao u utorak uveče bio je pravo malo remek delo. U 21. minutu u maniru najvećih majstora izveo je slobodan udarac, lopta je bežala od Manojlovića i završila u mreži. Grobari u transu, Leonardo kao da im kaže: da vas čujem...

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Ričmond Boaći je po završetku poluvremena, ka odlasku u svlačionicu, bio najglasniji, energično je bodrio saigrače i kao da je predosetio povoljan početak drugog poluvremena kada je upravo Ganijac bio u centru pažnje. U 48. minutu, Zvezda je izjednačila posle precizne kombinacije po desnoj strani, gde je do tog trenutka neprimetni Ruzi "spojio" Boaćija sa golom i vratio egal u meč.

 

Zvezda je sa tim golom vratila i "+3" na tabeli i mirniji nastavak meča, ujedno "prebacila loptu" na Partizan koji nije imao mnogo izbora nego da napadne još jače, još odlučnije, a Tavamba je u svemu tome imao presudnu ulogu.

 

Stameni Kamerunac, koji je sve vreme na leđima nosio Lukovića, iskreirao je šansu za Leonarda kome je Manojlović odbranio veliku šansu, a posle kornera koji je usledio postigao je verovatno jedan od najčudnijih golova u karijeri, uz "pomoć" Manojlovića. Zvezdin golman je "zaplivao", lopta je pogodila Tavambu u rame, odbila se visoko i pala u gol, dok je Luković bezuspešnom akrobacijom pokušao da je izbaci u polje.

 

Bio je to početak kraja Zvezde za ovaj put.

 

Crveno-beli kao da nisu imali daha i nove energije da uzvrate udarac, jalovo su nastupali na polovini rivala, a onda su još jednom bolno kažnjeni. U 79. minutu Partizan je izveo savršenu kontru, rezervista Đuričković je mirno sačekao ubacivanje Leonarda, a ovaj, majstor kakav je, "bocnuo" je loptu preko Manojlovića i stavio tačku na ishod meča.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Crvena zvezda - Partizan 1:3

(Boaći 48 - Leonardo 21, 79, Tavamba 68)

 

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Frimpong, Luković, Ristić - Donald, Le Talek - Plavšić (od 86’ Sikimić), Kanga, Ruiz (od 75’ Srnić) - Boaći;

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić (od 83’ Radin) - Everton, Jevtović, Janković (od 72’ Đuričković), Leonardo - Đurđević, Tavamba (od 77’ Kosović).

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

 

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

 

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

 

UOČI DERBIJA

 

Uoči meča došlo je do incidenta jer su se sukobili navijači Partizana i žandarmerija.

 

BOŽOVIĆ: Teško je da pričamo o nerešenom rezultatu, jer čak i da hoćemo to, ova ekipa ne zna da se brani, igramo uvek napadački, nismo ekipa za kalkulacije i daćemo sve od sebe da pobedimo. Derbi je uvek neizvestan, nema favorita u derbiju, bez obtira na to koja ekipa je na kojem mestu. Igraćemo ofanzivnije, a da li ćemo pobediti to je drugo pitanje. Derbi je uvek utakmica nadahnuća, na kojoj navijači prave atmosferu.

 

NIKOLIĆ: Činjenica je da njima odgovara remi, ali na njihovom stručnom štabu je to da procene, da, možda, kroz zatvoreniju igru dođu do nerešenog rezultata, da čekaju svoju šansu… to je njihovo legitimno pravo. Nama treba pobeda. Nisam siguran da, u ovakvom takmičenju, možemo da se nadamo nečemu do kraja prvenstva bez pobede u derbiju

 

16.30 Oba tima neće moći da nastupe u kompeltnim sastavima. Zvezdi nedostaju Anđelković i Milić, Partizanu Stevanović i Saša Ilić.

 

Montaža: telegraf

Montaža: telegraf

 

Partizan na Marakani nije pobedio od 2011. godine i to je bio jedini derbi koji je sudio Danilo Grujić, današnji glavni arbitar duela.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROBAR spalio Đenku

    18. april 2017 | 18:21

    Mogla bi Arena nekad u derbiju postavit Grobara komentatora.Ovaj je njihov,svaki derbi on komentarise.Zagalami kod njihovih sansi ko Marjan Mijajlovic,a na nasima ima blag ton.

  • delija doboj

    18. april 2017 | 18:36

    Iskreno..moja zvezda bez sudija nije nista...budimo realni..parizan je za klsu kvalitetniji na svim pozicijama osim u savezu i vladi gdje mi dominiramo..dans gubimo utakmicu ..i nismo za sampiona..

  • NIGHTRAIN

    18. april 2017 | 19:21

    Cestitam grobari.bili ste bolji.zasluzili ste titulu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA