TERZIĆ PRIZNAO: Ovi stranci na leto napuštaju Zvezdu! Grof je u pravu za ono što je rekao o njima!

Trojica stranaca sasvim sigurno neće nositi crveno-beli dres posle 31. avgusta

  • 27

Odluka Fudbalskog saveza Srbije da od sledeće sezone na jednom meču Superlige Srbije mogu da igraju četvorica stranaca umnogome će promeniti i sastav Crvene zvezde za sledeću sezonu.

Ali ne samo zbog toga. osim što je ideja kluba da se forsiraju omladinci, za neke strance je jednostavno vreme da napuste Marakanu.

>>> TERZIĆ ZAGRMEO PRED NOVINARIMA: Nameštaju nas da ne osvojimo titulu!

Prema rečima generalnog direktora Zvezdana Terzića, ''zeleno svetlo'' na leto će imati trojica stranaca.

- Velika verovatnoća postoji da se prodaju Donald, Le Talek i Ruiz. Za Donalda već imamo izvanredne ponude. Kanga, Boaći i Frimpong sigurno ostaju, s tim da Frimpong dobija i srpski pasoš. Nećemo ih prodavati pre 31. avgusta i do tada ćemo im naći klubove. Već imamo neki dogovor oko obeštećenja za njih - rekao je Terzić i nastavio:

- Naši stranci su korektni momci i doneli su jedan ogroman kvalitet Zvezdi. I titulu prošle sezone. Nikoga nismo platili, a zaradićemo na njima. I Ristića smo prodali. Imamo ugovoren transfer od dva miliona evra.

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Nastavio je Terzić priču o strancima...

- Nama su stranci najjeftiniji. Stranac koji je slobodan i koji je spreman da dođe da igra za 360.000 evra jer je to neki limit koji smo spremni da platimo. Pritom, mora da bude kvalitetan. I da je spreman da dođe u Zvezdu koja je prethodnih 10 godina sve živo izlagala i napravila negativan imidž.

- A pravu je trener Miodrag Božović kada mi je rekao da strance treba potpisivati na godinu dana. Tada ih još drži elan, očarani su atmosferom koju prave navijači Zvezde, Imaju veliku želju da osvoje titulu koju nisu osvajali u svojim karijerama...

- Da ih ne drži taj početnički zanos pokazalo se kod Vijeire, Donald takođe ne igra kao prošle sezone, Le Talek... A bili su nosioci šampionske generacije.

Reč, dve i o domaćim fudbalerima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Problem je što moramo da dovodimo igrače iz naše lige ovakva kakva jeste. Ti srpski igrači su izuzetno skupi. Koga god hoćemo, klubovi traže veliko obeštećenje. Kada kažemo veliko, za Zvezdu je i 300.000 veliko obeštećenje. Oni taj novac mogu lako da dobiju iz Turske i Azerbejdžana. Oni nisu bili konkurentni Zvezdi i Partizanu pre 15 ili 20 godina. Danas jesu. Naši pikovi su, na primer, bili Ivanić, Pavlović i Rade Krunić, ali su oni za veliki novac otišli u Evropu. Mi nemamo dva miliona da damo za Pavlovića.

Za ulazak u grupnu fazu LŠ ili LE, prema mišljenju Terzića, potreban je samo novac.

- Ko god kaže da ne igraju pare, nego emocija, veštuna i ljubav, taj poriča gluposti. Vi sa parama dobijate kvalitet. Zvezda ili Partizan mogu da uđu u LŠ ili LE kao rezultat spleta nekih okolnosti. Sreće u žrebu, utakmicama. Kao što se to i dešavalo. I ja se nadam da je došlo vreme da i Zvezdu pogleda sreća. Pre svega u žrebu, a zatim i na utakmici. Da se nije desila ona greška u Razgradu gde su naši fudbaleri okrenuli leđa lopti kod drugog gola Ludogoreca, Zvezda bi igrala LŠ. E, to je taj detalj koji na kraju odluči. Sigurno ćemo napasti LŠ ili LE na leto - jasan je Terzić.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    24. april 2017 | 20:04

    Za covekom bila raspisana poternica a on govori o postenju smesno

  • nscz

    24. april 2017 | 23:19

    Ne pravi cirkus od Zvezde gospodine Terzicu. Koji stranci koji kvalitet. Teraj tog Kangu taj nas je kostao Evrope i titule. Ako vas namestaju da ne osvojimo titulu vi je ukradite kao i oni prethodnih godina. Valjda vi to bolje znate od mene kako se to radi. I sta cemo kad dodje leto? LE ili LS svejedno... A onda ce da se pojavi neki menadzer pekarskog prezimena i da vam nudi igrace iz video igrica. Stici ce opet tamo neki Fibel,Muce,Kanga i opet krah. Nista vi niste uradili. Mi ovo gledamo vec godinama, dodje leto a mi ispali pre EXIT-a i tako u krug. Jedini koji ima korist ste vi i vasi drugari Menadzeri jer se ugradjujete u ugovore igraca i gurate ih da igraju 'pod morati'. To sad radite sa Ruizom, sa Kangom i da ne nabrajam. Sami sebe ubedjujete da je Kanga klasa a ustvari znate da je osrednji igrac problematicnog ponasanja. Pa nismo mi ludi,gledamo mi fudbal, pratimo mi sve... zvezdi treba stranac kao sto ga imaju male komsije, e to je pojacanje. Dodje Derbi i on nam objasni kako se igra fudbal. A vas Kanga kog nije bilo na terenu 90min bi da se bije posle utakmice. Sve u svemu nista vi dobro niste doneli klubu Gospodine Terzicu. Kad odete (a nadam se uskoro) bojim se da dug ne bude veci od 45 miliona kao kad ste preuzeli klub. Hvala na ubedjivoj tituli prosle godine, a sad Kangu, Mucea i sve te vase lepo potrpaje u vaseg dzipa pa idite sto dalje od Zvezde... a da nemoj te zaboraviti i Grofa da stavite na prednje sediste. Ne znate vi kako je kad se Zvezda voli!!!

  • Oooo...

    24. april 2017 | 17:33

    Zalozi jos jedan stan,normalno da stranci idu kada ces ti i Grof da uzmete neki procenat! KOGA LAZES!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA