Išutiraše veliki Rendžers u četvrtu ligu!

Čuveni tim iz Glazgova nije naišao na milost malih klubova koji su ga "otkačili" za igranje u višim rangovima

  • 0

Svetski fudbal je 13. jula 2012. godine svedok nečega što je teško zamisliti u današnje vreme. Jednom od najvećih klubova u istoriji, svakako jednom od dva najveća u Škotskoj - Glazgov Rendžersu - niko nije mogao da pomogne na današnjem sastanku, pa će zbog finanskijkih problema morati od naredne sezone da igra u najnižem rangu takmičenja - četvrtoj ligi Škotske.

Tim sa Ajbroksa je izbačen iz Premijer lige Škotske, to je odavno poznato, ali se uprava "policajaca" nadala da će u petak naići na samilost "malih" klubova, ali to nisu dočekali.

Velika većina od 30 klubova bila je protiv toga da se Rendžers najpre uključi u takmičenje druge, pa i treće lige. Došlo se dotle da se i Glazgov Strenrer pobunio da Rendžers "preko veze" ulazi u četvrtu ligu!? Ipak, "policajci" će od 11. avgusta igrati u najnižem rangu profesinonalnog fudbala u Škotskoj.

Svaki drugi mali klub je "odjavio" Rendžers za igranje u "njegovoj" diviziji.

Da li je najveći Rendžersov rival Seltik lobirao kod "malih" klubova nije poznato, kod nas svakako ta priča bila "najverodostojnija", ali je tako nešto u srpskom fudbalu teško zamisliti - da zbog finansijskih problema i malverzacija, recimo, Crvena zvezda i Partizan budu izbačeni bar u drugu ligu.

Kako god, u Premijer ligi Škotske Rendžers ćemo moći da gledamo u najboljem slučaju od 2015/2016, a u Ligi šampiona tek od 2017/2018?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA