≫ 

DERBI U FINALU KUPA! Partizanu na punom stadionu dovoljan jedan gol, za trofej protiv Zvezde! (VIDEO)

Zakazan je susret najljućih rivala u finalu!

  • 91

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije, pobedivši Vojvodinu sa 1:0 u Humskoj.

U Novom Sadu je bilo 0:0, pa je Partizan zakazao susret sa Crvenom zvezdom u finalu 27. maja, na "Karađorđu".

Trener domaćina Marko Nikolić nije imao mnogo lak zadatak oko pripreme, jer nije bilo Leonarda (kartoni) i Evertona (povreda), a jedan bljesak Đurđevića je rešio meč.

Pre duela, ekipu su motivisali košarkaši koji su se pojavili ispred južne tribine, a trener Aleksandar Džikić ih je poveo na istok, gde je bio glavna meta za selfije navijača.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Počeo je meč u žustrom ritmu, s tim da su blagu inicijativu imali crno-beli, uprkos tome što su nastupili bez Leonarda i Evertona. Ekipa iz Novog Sada je vrebala kontru, ali je nije dočekala u prvih 45 minuta protiv disciplinovanog tabora lidera Superlige.

Tavamba je često bio nerešiva enigma za Novosađane, zbog fizičke dominacije u duelima, a jednu idealnu priliku sredinom poluvremena propustio je Janković.

Sa desne strane je sa 10-ak metara mogao da bira šta će sa loptom, ali je traljavo zahvatio, posle čega je i Meleg pripretio. Uroš Đurđević dugo nije bio u svom elementu, prepirao se čak sa prezimenjakom i pomoćnim sudijom Daliborom, zbog čega ga je opomenuo Milorad Mažić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pred kraj poluvremena, Đurđević je uradio ono što najbolje ume, zatresao mrežu pošto je u duelu katastrofalan bio Puškarić.

U nastavku, već je u prvom minutu Đurđević mogao da udvostruči, sprečio ga je talentovani Rockov istrčavanjem. Nervozan je bio Đurđević, pokoškao se sa Planićem koji mu je oduzeo loptu, zatim i sa pomoćnikom kog je opsovao, ali mu je Mažić progledao kroz prste.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vojvodina je tek od 58. minuta imala mali nalet kada je preuzela inicijativu, ali bez ozbiljnije realizacije, ređali su se korneri i udarci iz daljine uz stativu. Mihajlović nije uspeo da se proslavi ili odigra bar makar upola nalik na partije iz prošle prolećne polusezone. Ipak, ni Vojvodina nije imala šta da pokaže do kraja, pa se Partizan zasluženo našao u finalu Kupa.

Partizan - Vojvodina 1:0

(Đurđević 44)

Stadion: Partizan Sudija: Milorad Mažić Gledalaca: 22.256

Partizan: Stevanović, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić, Radin, Kosović, Mihajlović (od 85. Đuričković), Janković (od 87. Ilić), Đurđević, Tavamba (od 75. Jevtović)

Vojvodina: Rockov, Meleg, Puškarić, Lakićević, Planić, Babić (pd 57. Spremo), Antić, Malbašić, Vukasović (od 83. Đorđević), Jovančić, Knežević (od 74. Stamenić)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dupla je tu

    10. maj 2017 | 20:10

    Tako se to radi..bez pomoci sudija , bez iskljucenja protivnika..igom do pobjede..a u finalu..e tamo pada petarda ,,,mislim da zvezda zali sto je usla u finale..jos jedno ruzenje i ponizavanje komsinice..samo ih sportski poraziti...lagano al sigurno do duple krune...

  • Lazar M.

    10. maj 2017 | 20:04

    Terzicu kako je ? Popij neki bensendincic a za finale pred monitoring sudjenjem uefe treba ce ti bogami i puna saka. Kako je lepo pogledati jednu utakmicu gde sudije sude onako kako to nalazu fudbalska pravila. Najbolja utakmica i sudjenje ubedljivo u ovoj sezoni. Cestitke Partizanu na plasmanu u finale kupa Srbije i slobodno mogu da kazem i osvajanje sa ovakvom arbitrazom.

  • zoran

    10. maj 2017 | 20:58

    Evropska utakmica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA