Sada Partizan ima pritisak rezultata, a Zvezda čeka kiks! Ko će istrajati u psihološkoj borbi?

Da li je lakše čuvati ili juriti prednost to će najbolje videti fudbaleri Partizana i Zvezde u ovom kolu plej-ofa Superlige

  • 13

 Fudbaleri Partizana dočekuju Voždovac sa željom da sačuvaju čelno mesto na tabeli Superlige, na koje su došli posle duže vremena, dok Crvena zvezda vreba kiks večitog rivala i igra protiv lučanske Mladosti u 35. kolu domaćeg šampionata.

>>> Karađorđe kao bojno polje za huligane: Ovo su kritične tačke za okršaj Delija i Grobara, ako finale Kupa bude u Novom Sadu (VIDEO)

Partizan je posle godinu i po dana prestigao Crvenu zvezdu na vrhu i to tri kola pre kraja, što želi da sačuva protiv tima koji im je prošlog vikenda pobedom nad aktuelnim šampionom (3:2) to omogućio.

>>> NEKA GRMI VAN TRIBINE NAŠE! Grobari spremaju veliku pank žurku ispred stadiona!

Utakmica u Humskoj igraće se pred praznim tribinama zbog kazne, ali izabranici Marka Nikolića sa nova tri boda imaju nameru da nastave impozantan niz od 33 utakmice bez poraza, među kojima su samo tri remija.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sada je na crno-belima pritisak da zadrže vođstvo što je ponekad mnogo teže nego juriti prednost, jer kad ekipa juri nema šta da izgubi, već samo da dobije. A kada čuva prednost veliki je teret psihološki na igračima.

>>>Bed Blu Bojsi hteli da ubiju Piksija: Policajac sa Maksimira posle 27 godina otkrio užasan plan Hrvata! (VIDEO)

Sa druge strane, Crvena zvezda se nalazi u teškom trenutku, ispustila je u finišu sezone veliku prednost i zbog toga je umesto Miodraga Božovića na klupu došao Boško Ðurovski.

Ni promena trenera nije uticala da crveno-beli izbegnu poraz u sredu od Čukaričkog, ali su ipak otišli u finale Kupa Srbije.

Pred njima je Mladost, ekipa koja je sa igračem manje izborila remi u prethodnom meču na stadionu Rajko Mitić, ali sada fudbaleri Crvene zvezde nisu toliko pod pritiskom. Sada se menja psihologija, jer praktično se već priča da je Partizan šampion, što znači da igrači Zvezde mogu da odigraju rasterećeno.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Velika borba, verovatno do poslednjeg kola, vodi se za opstanak, Novi Pazar ima poslednju šansu da pobedom nad direktnim konkurentom Borcem sačuva nadu, Rad dočekuje Bačku sa ambicijom da prekine loš niz rezultata, dok Metalac i Radnik takođe igraju meč koji bi mogao mnogo da odluči.

Sve utakmice 35. kola Superlige Srbije igraju se u subotu:

Plej-of: Partizan - Voždovac (17 sati), Crvena zvezda - Mladost (19), Napredak - Javor (19), Vojvodina - Radnički Niš (19).

Tabela: Partizan 49 bodova, Crvena zvezda 46, Vojvodina 36, Mladost 33, Radnički Niš 31, Napredak 26, Voždovac 26, Javor 22.

Plej-aut: Novi Pazar - Borac (17), Rad - Bačka (17), Čukarički - Spartak (19), Metalac - Radnik (19).

Tabela: Čukarički 29, Spartak 26, Radnik 23, Rad 19, Borac 18, Metalac 17, Bačka 17, Novi Pazar 14.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A2

    12. maj 2017 | 11:13

    Samo neka mi imamo pritisak - bolji smo od komšinice što smo i dokazali u poslednja tri derbija -koji to više ni nije-jer ako nekoga redovno pobeđujete -nema draži.

  • GROBARI

    12. maj 2017 | 14:04

    Daće Bog, Naš Partizan će pobediti.

  • Lazar M.

    12. maj 2017 | 15:21

    Kakav kiks ceka zvezda? Pa oni bez sudijske podrske i sklanjalica gube sve tri naredne. Budimo malo realni i priznajmo sa kojim igracima trenutno oni mogu pobediti bilo kojeg od naredna tri protivnika. Deklasira ih Vozdovac pa Cuka jel treba da se crta nesto tu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA