Benzema je poslednji meč za Francusku odigrao u Srbiji: Selektor je dve godine posle objasnio zašto ga više neće zvati

Didije Dešam nema nameru da u selekciji vidi napadača Reala

  • 0

Karim Benzema je iz kontroverznog razloga bivši reprezentativac Francuske. Makar dok je Didije Dešam selektor, napadač madridskog Reala neće nositi dres svoje zemlje.

Poslednji put je Benzema za Francusku igrao Srbiji u oktorbu 2015, na početku kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo 2016.

Nedugo potom odjeknuo je skandal, u kom je Benzema bio posrednik u ucenama saigrača iz reprezentacije Matjea Valbuene, zbog čega je suspendovan, a nije mu pomoglo ni to što je u istrazi rekao “da nije radio ništa loše”.

Skoro dve godine kasnije, Dešam je ponovo govorio na tu temu.

- Zašto nema Benzeme? Ova reprezentacija je skockana pre Evropskog prvenstva i stigla je do finala istog. Ta grupa fudbalera je igrala i u ovim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Imam grupu igrača u kojoj vlada dobra harmonija. Verujem igračima koje pošaljem na teren, ubacujem i mlade igrače jer verujem da imaju veliki potencijal. Ja sam neko ko donosi odluke i to samo radim u sportskom segmentu. Uvek donosim odluke za dobrobit naše reprezentacije. Takođe, uvek pričam sa svojim saradnicima pre nego što napravim listu pozvanih igrača. Neću to menjati - rekao je Dešam.

Benzema je za ukupno 81 meč za reprezentaciju postigao 27 golova.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA