Vođa Delija iz Gračanice nam pred manastirom dao izjavu o Grobarima sa Kosova na koju će svi Srbi biti ponosni! (VIDEO)

Prvi čovek navijača Zvezde iz Gračanice ističe da je pristalice večitih rivala pre svega gledaju jedni druge kao Srbe, pa tek onda kao Delije i Grobare

  • 38

Navijači Zvezde sa Kosova i Metohije bili su oduševljeni dolaskom crveno-belih u Gračanicu, gde su odigrali humanitarni meč sa lokalnom ekipom u humanitarne svrhe za pomoć pedijatriji KBC Gračanica.

Iako je Zvezda došla sa juniorskim timom, uz Abrahama Frimponga i Andriju Lukovića iz prvog tima, to nije smetalno pristalicama Zvezde da ispune tribine stadiona i da u velikom broju dočekaju dolazak crveno-bele ekspedicije pred manastirom Gračanica.

Tu smo porazgovarali sa vođom Delija iz Gračanice, Miroslavom, koji je izneo utiske za Telegraf šta Srbima sa Kosova i Metohije znači dolazak Zvezde u njihovo mesto, gde žive u veoma teškim uslovima.

>>> Na barjaku Delija iz Gračanice je momak čiju tragičnu priču nikako ne smemo zaboraviti! (FOTO)

Šta vama Srbima i Delijama sa Kosova znači dolazak Crvene zvezde u vaše mesto?

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Svaki dolazak Crvene zvezde budi nadu u opstanak ovom narodu ovde, naročito što je humanitarnog karaktera, Zvezda je uvek spremna da pomogne srpstvu, sami ste bili svedoci sat i po čekanja na administrativnom prelazu Merdare.

- Došli su, skupili su snagu sa fudbalerima da odigraju prijateljsku utakmicu sa Gračanicom, koja ovde igra u južnoj srpskoj ligi. Narod ovde voli Zvezdu, ovo je jedinstvena prilika za njih da ih vide uživo jednom godišnje, a i da pomognu pedijatriji Kliničko-bolničkog centra Gračanica.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Očekivali ste verovatno da ishod završnice prvenstva bude drugačiji i da Zvezda dođe u Gračanicu kao šampion?

- Znate kako, Zvezda je za nas uvek šampion, čuli ste da su im navijači skandirali ''Šampioni'', sam njihov dolazak ovde, oni su naši vitezovi. Hvala im što dolaze i što nas ne zaboravljaju, dok su oni ovde i dok Republika Srbija sa svojim rukovodstvom misli na nas, mi smo u Republici Srbiji, nas druga država ne zanima.

- Zvezda je ovde uvek prisutna, dali smo stadionu ime Dragan Džajić, da je to velikan koji dolazi ovde koji pomaže ovaj narod, da im pokaže da je sa njima, da im pomogne preko opreme ili bilo kako... samo da osete da je Zvezda sa njima i da ih nikada nije napustila sa ovih prostora.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Da li Srbi na Kosovu većinom navijaju za Zvezdu ili je situacija drugačija?

- Čitavo Kosovo i Metohija navija za Zvezdu, preko Štrpca, Pomoravlja, Metohije, Goraždevca, Orahovca... Zvečan je uporište navijača Zvezde na Kosovu. Zveda je uvek kod nas dobrodošla i pre rata i posle rata, Ona je nama najveća zvezda koja obasjava ovaj narod i zemlju.

Ima li navijača Partizana?

- Naravno da ih ima, mi ih gledamo kao Srbe, a ne kao navijače Partizana. Nije nam drago to što slave, ali osvojićemo Kup - zaključio je Miroslav.

Daljinac baner

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pfc

    24. maj 2017 | 18:57

    ne sramotite gracanicu bitange...

  • Delija 990

    24. maj 2017 | 19:04

    Bravo Srbine!!!

  • Zoran

    24. maj 2017 | 19:00

    Mi, koji smo poreklom sa Kosova, Pristine, koji smo silom prilike proterani 99-e godine, znamo, da je Zvezda na Kosovu uvek bila olicenje SRPSTVA!!!! Srbi su uvek navijali za Zvezdu, dok je partizan,iz dobro poznatih razloga, bio simpaticniji albancima, da ne kazem siptarima! Pravi Srbi navijaju za ZVEZDU!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA