≫ 

SRBI OPET POKORILI SVET: Dali smo Italijanima 4 gola fore i opet uzeli titulu!

Ne nazire se kraj dominacije Srbije u vaterpolu, ponovo su Delfini osvojili Svetsku ligu!

  • 48

Vaterpolisti Srbije  pobedili su Italiju u finalu Svetske lige sa 10:9 (1:4, 2:0, 5:2, 2:3)!

Protiv najboljih se ne može, čak i kada reše da odspavaju skoro celu jednu četvrtinu! Vaterpolisti su od 0:4 došli do 11. titule Svetske lige u istoriji, od toga čak pete uzastopne, dok su Azuri morali da se pomire sa trećom bronzom, o zlatu i dalje sanjaju.

>>>Srpski vaterpolisti u finalu Svetske lige posle nikad veće drame u petercima!

>>>Hrvati demolirali Udovičićev tim u borbi za bronzu!

>>>Počeli smo da igramo kad smo shvatili da možemo da izgubimo: Filipović primetio da su sve utakmice rešene posle peteraca

Katastrofalno je delovao početak utakmice, naši reprezentativci su bili mlaki u napadu i to se obilo o glavu jer je Italija pod adrenalinom prvog gola došla do još tri i povela sa velikih 4:0.

Velika je sreća što je pred kraj prvog perioda Stefan Mitrović postigao makar jedan pogodak da vrati tim u život, što je zapravo bio samo početak serije od 5:0.

Tu je i Gavril Subotić imao veliku ulogu sa dva vezana pogotka, a bilo je i 7:5 kada je Stefan Mitrović postigao treći pogodak.

Malo se i strepelo pred kraj, tempo je Duško Pijetlović održavao golovima, on je i presudio u sjajnoj završnoj akciji posle koje je odbrana uradila svoj deo posla za trofej.

Srbija - Italija 10:9 (1:4,2:0,5:2,2:3)

Dvorac vodenih sportova. Sudije: Buč (Španija), Aleksandresku (Rumunija), Gledalaca 500. Igrač više: Italija 12 (6), Srbija 8 (6). Peterci Srbija 1 (1?,

ITALIJA: Del Lungo, Di Fulvio 3, Djito 1, Filjoli 3, Mirarči, Veloto, Nora, Galo 1, Rencuto, Bodegas 1, Ikardi, Bertoli, Volarevic. Selektor: Kampanja

SRBIJA: G.Pijetlović, Subotić 2, Rašović, Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović 3, Ubović, Aleksić, Drašović, Filipović 1, Prlainović, 1 S.Mitrović 3, B.Mitrović. Selektor: Savić.

 

TOK MEČA

0:0 - Odbranila se Srbija u prvom napadu, sa distance je sprečen ozbiljniji pokušaj. Nakon toga, Prlainović je uzdrmao stativu.

0:1 - Poveli su Italijani posle šuta sa levog krila u režiji Di Fulvija!

0:2 - Ne igra odbrana Italije toliko dobro koliko su neusaglašeni izabranici Dejana Savića, to je skupo plaćeno vođstvom Italije sa 2:0, koji su čak pogodili i stativu pri tom rezultatu.

0:3 - Katastrofalan rezultat, sa sidraške pozicije Nikolo gito povisio je na 3:0!

0:4 - Ovo odavno nisu doživeli naši reprezentativci, gube sa 4:0, i to pošto je iz kontre došlo do loba sa pola terena!

1:4 - Tek pred kraj prvog perioda, Stefan Mitrović je bio strelac posle dugih fintiranja.

2:4 - Budi se Srbija! Duško Pijetlović se konačno izborio za poziciju za šut, sa tri metra je rutinski zatresao mrežu i vratio ekipu u igru.

3:4 - Pijetlović dovodi tim na gol zaostatka, prethodno je granitna odbrana sa igračem manje sprečila Azure da uvećaju razliku.

4:4 - Gavril Subotić novi je adut Srbije, sada je sa levog krilo gađao sam ugao za poravnanje!

5:4 - Opet je Gavril Subotić bio strelac, sada iz duela 1 na 1 sa golmanom!

5:5 - Prekinuli su Italijani post, morala je jednom da popusti i naša odbrana, to je kaznio Filjoli.

6:5 - Doveli smo Italijane do ludila! Besneo je golman rivala na saigrače zbog loše postavke, dok je Stefan Mitrović lagano otplivavao nazad posle  rutinskog mata.

7:5 - Stefan Mitrović ne staje, potpuno je dominantan, treći gol je postigao za +2 Srbije! Prethodno je u nekoliko navrata prštalo u bazenu od nervoze Italijana, koji su svesni šta su ispustili.

8:6 - Filipovića nema ponekad nigde, ali on tada reši da eksplodira, vratio je razliku dalekometnom paljbom, bio je bliži centru plivališta nego golu Azura!

8:7 - Ne predaju se Italijani, Di Fulvio je Gojka Pijetlovića posle dugog nadmudrivanja ipak savladao iz neposredne blizine.

8:8 - Galo izjednačuje, uočio je da Pijetlović drži ruke u vodi i munjevito je reagovao za novo izjednačenje i dramu.

8:9 - Italija vodi! Ušla je u krizu Srbija, Filjoli je strelac novog pogotka.

9:9 - Radilo se na akciji za Pijetlovića, dugo se kreirao šut, a on je u svom stilu izašao iz vode visoko za  novo poravnanje.

10:9 - Ponovo su Italijani znali šta ćemo uraditi i nisu uspeli da nas zaustave! Pijetlović je bio neuhvatljiv nakon dva brza dodavanja za vođstvo dva minuta pre kraja, koje je sačuvano!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA