SRBI U LONDONU: Đoković i vaterpolisti oduševili, Zorana nije donela 100. medalju!

Drugi dan Olimpijskih igara nije doneo medalju Srbiji, ali je obilovao dešavanjima: maratonskim kišnim mečom Novaka Đokovića, rapsodijom vaterpolo reprezentacije protiv večitog rivala Mađarske, finalom Zorane Arunović, porazima rukometaša i odbojkaša

  • 0

Polovičan učinak srpskih sportista drugog dana Olimpijskih igara. U nedelju smo slavili demoliranje Mađara od strane naših vaterpolista, Novakovu maratonsku pobedu (zbog kiše) na startu turnira. Potajno smo se nadali medalji Zorane Arunović, nismo je dočekali, odbojkaši i rukometaši su poklekli, ali oni, za razliku od Aleksandra Karakaševića, imaju vremena za popravni...

ZORANA, BIĆE BOLJE NA MALOM KALIBRU!

Streljaštvo je ponovo bilo u fokusu za osvajanje jubilarne medalje. Nažalost, naša glavna favoritkinja Zorana Arunović je, posle solidnog izdanja u polufinalu, osvojila pretposlednje sedmo mesto u finalu gađanja vazdušnim pištoljem. Druga srpska predstavnica Bobana Veličković nije uspela da izbori finale, pošto je zauzela 22. mesto.

Arunovićeva još neće napuštati London, jer je očekuje takmičenje u malokalibarskom pištolju, gde je takođe jedan od favorita za medalje.

DAN KAD JE SRPSKA ŠTAFETA DEBITOVALA!

Istorijski debi imala je srpska štafeta u disciplini 4 x 100 mešovito, sastavljena od Milorada Čavića, Ivana Lenđera, Velimira Stjepanovića i pomenutog Siljevskog. Njih četvorica postavili su novi nacionalni rekord 3.18,79, što je za tri sekunde bolje od starog, koji je iznosio 3.21,93.

Usledile su potom borbe u bazenima. Plivač Radovan Siljevski nije uspeo da se plasira u polufinale discipline 200 metara slobodno, pošto je završio kao drugi u svojoj kvalifikacionoj grupi u vremenu 1.51,40, što je bilo dovoljno tek za 32. mesto ukupno.

NOVAK, KIŠA, POBEDA!

U Vimbldonu se se mučile muke sa kišom kao pre nekoliko nedelja na Gren slemu. Novak Đoković je svoj meč protiv Italijana Fabija Fonjinija faktički završio posle osam sati. Kiša je prvo odložila početak meča za dva sata, a onda i prekinula meč na 7:7 u prvom taj-brejku. Po povratku na teren, Đoković je izgubio prvi set, ali je onda deklasirao Italijana u naredna dva 6:2, 6:2. Sjajno zagrevanje pred drugo kolo, u kom se Đoković sastaje sa Endijem Rodikom.

SILNI VATERPOLISTI, ČUDNI RUKOMETAŠI, LOŠI ODBOJKAŠI!

Vaterpolisti su imali fenomenalnu premijeru na Igrama, jer je neočekivano lako savladan najveći rival i trostruki olimpijski šampion Mađarska. Rezultat 14:10 ne govori dovoljno o nadmoćnosti "delfina koje je predvodio Andrija Prlainović sa pet golova, a šta je tek sve branio Slobodan Soro... Kakvi li nas tek golovi očekuju u utorak, kada će srpski vaterpolisti igrati protiv autsajderske ekipe domaćina, Velike Britanije.

Sličan uspeh nisu zabeležili rukometaši Srbije. Poraženi su na startu od Španije u derbiju grupe B – 26:21. Na poluvremenu "orlovi" su imali četiri gola prednosti, ali su opet dozvolili rivalu da stigne do vredne pobede u bukvalno poslednjim minutima. Izabranici Veselina Vukovića hitno moraju da se saberu, jer ih već u drugom kolu za dva dana čeka novi derbi sa reprezentacijom Hrvatske.

Možda su najteži poraz doživeli odbojkaši Srbije. Evropski šampioni nisu uspeli adekvatno da se suproststave branionica zlata iz Pekinga, selekciji SAD. Amerikinaci su bili strahoviti u tri seta (25:12, 25:22, 25:21), a šansa za prvu pobedu na Igrama odbojkaše Srbije očekuje u utorak protiv reprezentacije Tunisa.

KARAKAŠEVIĆ IDE KUĆI

Srbija više nema predstavnika u stonom tenisu. Posle jučerašnje eliminacije Marka Jevtovića, Aleksandar Karakašević izgubio je u drugom kolu Olimpijskog turnira od Mađara Danijela Cvikla 4:1.

(B. Mekić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA