≫ 

Poraz košarkaša u Grčkoj, moraćemo težim putem na Mundobasket!

Đorđevićev tim platio ceh zbog nekoliko "praznih minuta" na Kritu, Bogdanović najefikasniji sa 19 poena

  • 52

Najbolji srpski košarkaši poraženi su od Grčke na Kritu, u Heraklionu, rezultatom 70:63 u okviru grupe L kvalifikacija za Mundobasket i sebi zakomplikovali dalji put ka zacrtanom cilju.

Srbija sada ima skor 4-3, Grci i Nemci su perfektni sa 7-0, a nas bi trebalo najviše da brinu Gruzija (3-4) i Izrael (3-4) koji nam "dišu za vratom".

>>> Senzacija, Bugari porazili Francusku! Slom De Koloa, Batuma, ne pomaže ni Lesor u Botevgradu

Podsećamo, tri prve selekcije iz grupe direktno će obezbediti plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine u Kini.

Naredni meč naš tim igra već za tri dana kao domaćin protiv autsajdera grupe Estonije, gde je pobeda imperativ pred možda i ključni duel koji sledi 30. novembra u Izraelu.

Najefikasniji u našem timu protv Grka bio je Bogdanović sa 19 poena.

GRČKA - SRBIJA 70:63 (16:18, 19:14, 16:15, 19:16)

GRČKA: Burusis 9, 10sk, 8as, Kalates 15, 5sk, 5as, Papanikolau 8, Printezis 15, Slukas 11, Adentokumbo 4, Dorsi, Mandzaris, Mitoglu, Papajanis, Papapetru 6, Vesilopulos.

SRBIJA: Bjelica 9, 12sk, 5as, Bogdanović 19, Jović 11, Nedović 7, Simonović 2, Jelovac, Kalinić, Lučić, Micić 3, Milosavljević, Milutinov 7, Raduljica 4.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević za ovaj meč, kao što je poznato, nije mogao da računa na NBA trio Jokić, Teodosić, Marjanović, imao je rovite Bjelicu i Raduljicu u pogonu, čiji doprinos, ipak, nije bio dovoljan da se slomi rival kakav je Grčka, sastavljen od prekaljenih asova evroligaškog kalibra.

Ipak, dobro smo "otvorili" utakmicu, vladali su situacijom naši košarkaši u oba pravca, pokupili, pride, veliki broj lopti pod košem rivala, međutim čini se da u periodu dominacije nisu uspeli bolje da materijalizuju kvalitetniju igru. Kalates je davao impuls grčkom timu (8 poena u prvoj deonici), kod Srbije je Bogdanović brzo počeo da pogađa i nametne se kao prva napadačka opcija.

Joanis Burusis i Nik Kalates bili su nerešiv problem za Srbiju Foto: MN Press

Vodio je naš tim sve do pred kraj prvog poluvremena, do serije grčkih trojki koja je bila jedan od okidača prvog većeg naleta protivnika. Slukas je sa dva vezana "hica" van linije 6.75 "okrenuo" rezultat u korist Grka (+3), Bogdanović nije dao Helenima da pobegnu njegovom trojkom, ali je četvrti uzastopni dalekometni šut u pomenutoj seriji, u režiji Papapetrua, bio najava još jednog naleta Grka...

Tamo gde su stali krajem prvog, nastavili su Grci na startu drugog poluvremena, "prazni minuti" Srbije surovo su kažnjavani. Grčka je očas posla stigla do maksimalnih "+12" i to uspela da odbrani do kraja utakmice.

>>> Ako hoćemo na Mundobasket, više nemamo pravo na kiks: Ovo je preostalih 5 finala za košarkaše Srbije u kvalifikacijama!

Delovali su letargično igrači Aleksandra Đorđevića u većem delu treće deonice, do pred sam kraj, kada su se trgli i uzvratili udarac serijom koju je trojkom zaključio Nedović za prilazak na samo četiri razlike. Poenima Raduljice stigli smo najbliže Grcima na startu poslednje deonice, samo dva poena, međutim usledio je period meča koji je apsolutno obeležila daleko sigurnija igra Grka napred.

Solo akcije i poeni Printezisa sa niskog posta, potom i trojka sveprisutnog Burusisa, uz sporadična rešenja Kalatesa, bili su ključ novog rezultatskog bega Grka na sigurno odstojanje.

Srbija je brzopletim akcijama srljala, nije bilo energije i koncentracije da se ugrozi vođstvo i pobeda rivala, pa će naši, prvo protiv Estonije, a onda i protiv Izraela, morati da traže bodove koje će ih učvrstiti na trećem mestu, poslednjem u grupi koje vodi u Kinu naredne godine.

Bogdan Bogdanović nije mogao sam protiv Grka Foto: AP/Tanjug

Grupa L

Estonija - Nemačka 43:86

Izrael - Gruzija 80:85

Grčka - Srbija 70:63

TABELA: Nemačka 7-0, Grčka 7-0, Srbija 4-3, Izrael 3-4, Gruzija 3-4, Estonija 2-5.

Naredni mečevi

Nemačka - Izrael (16. 09)

Gruzija - Grčka (16.09)

Srbija - Estonija (16.09)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BILI🇷🇺🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    14. septembar 2018 | 00:12

    Jokiću,kako je po AMERICI?

  • Mika

    13. septembar 2018 | 21:12

    Ko je slagao Raduljicu da je kosarkas??

  • Delija26

    13. septembar 2018 | 21:49

    Bogdanovic suter!!!!Treba mu 30 pokusaja da da dve trojke, uzas, a kad vidim one izduvane grobare Lucica, Milutinova, Milosavljevica, Raduljicu...muka me uvati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA