MARIJANA KOVAČEVIĆ: Tajanstvena doktorka ponovo u žiži

Srpska isceliteljka tvrdi da jedan sat njenog tretmana zamenjuje nedelju dana lečenja, na njenom sajtu nalazi se lista od 114 klijenata

  • 7

Zahvalnost Vanje Udovičića doktorki Marijani Kovačević, koja je bila u lekarskom timu koji je kapitena vaterpolo reprezentacije Srbije osposobio za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, ponovo je u žižu javnosti vratio misterioznu doktorku koja je postala svetsko ime alternativnim metodama lečenja.

Pre otprilike tri godine kada je šira javnost prvi put čula za nju, pronosile su se svakojake priče, da je juri policija, da je nadrilekarka, da radi na tajnoj lokaciji...

Doktorku su, međutim, bez problema našli svi kojima je bila potrebna pomoć, a spisak sportista kojima je pomagala, prvenstveno fudbalera, za koje je specijalizovana, zaista je impresivan.

Prvi pacijent bio je bivši reprezentativac Srbije Marko Pantelić, čije su preporuke doktorki Marijani dovele mnoštvo klijenata, kako je istakla u jednom od retkih intervjua, za "Mozzart sport", pre nešto više od godine i po. Tu je objasnila i da je izbegavala medijsku pažnju jer joj, jednostavno, nije bila potrebna.

- Veoma brzo sam shvatila da svaka dobro urađena noga dovede još pet nogu. Jedan sat mog tretmana zamenjuje sedam dana standardnog lečenja oštećenog mišića. To znači da fudbalera kome su predvideli pet nedelja lečenja, ja oporavljam za pet sati. Nema tu mnogo mudrosti, dobre stvari koje daju vrhunske rezultate u suštini su veoma jednostavne - objasnila je.

Metod lečenja sastoji se od premazivanja i masaže bolnog mesta gelovima (jedan od najvažnijih sastojaka je konjska placenta) kroz koje se onda propušta visokofrekventna struja. Kako doktorka tvrdi na svom sajtu, najdalje za sedam dana mišićno tkivo lečeno na ovaj način potpuno se regeneriše.

Sa ovom vrstom tretmana doktorka je počela još 2002, 15 godina pošto je završila Farmaceutski fakultet.

- U početku sam znala da ne želim da završim tako težak fakultet kao što je farmaceutski i da posle stojim u apoteci i prodajem kutijice s lekovima. Nisam sebe videla tim očima, htela sam nešto drugačije, nešto gde ću moći da budem kreativna, da stvaram.

Prvi klub u kojem je Marijana radila bio je Metalurg Donjeck, sledili su Turska, Azerbejdžan, Bugarska, Rumunija, a onda su počeli da pristižu i asovi Premijer lige: Frenk Lampard, Robin van Persi, Glen Džonson, Luj Saha, Josi Benajun...

Dok je bio menadžer Liverpula, čuveni Rafa Benitez hteo je da je preseli u Englesku, impresioniran ekspresnim povratkom na teren Josija Benajuna koji je u prvenstvenom meču protiv Mančester sitija golom izvukao remi za Liverpul.

Slavna klijentela pobudila je i zavist.

- Mislim da sam u Engleskoj najozloglašenija osoba, oni uopšte ne žele da prihvate da neko iz Srbije to radi. Tu mislim na tamošnje zdravstvene radnike. Upoznala sam dosta doktora koji su zajedno s igračima dolazili kod mene. Oni su uvek dobrodošli, objasnim im šta radim jer ne krijem ništa, a kad na kraju ustanove da se igrač izvanredno oseća, uslede komentari "ovo je nemoguće" i "teška magija"! - rekla je Marijana Kovačević u pomenutom intervjuu.

Na doktorkinom sajtu nalazi se lista od 114 pacijenata. Začudo, na spisku nema jednog od najslavnijih, Frenka Lamparda, koji je posle tretmana kod srpske  doktorke odigrao svoju najefikasniju sezonu 2009-10. kada je sa Čelsijem osvojio duplu krunu u Engleskoj, a ove godine i Ligu šampiona i FA kup. Tu je skoro kompletna srpska fudbalska reprezentacija, hrvatski asovi Ivica Olić i Darijo Srna, kapiten Mančester sitija Vinsen Kompani i njegov saigrač Pablo Zabaleta, kao i košarkaši Milorad Gurović, Ratko Varda, Milton Palasio, Oliver Popović...

Kako kaže doktorka cena tretmana ista je za sve "bilo da je Frenk Lampard ili Mile iz Debeljače", a na red mora da se čeka.

(Telegraf.rs/Foto: Mozzartsport.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    21. mart 2013 | 14:27

    Ako neko zna bilo sta o tome gde mogu naci doktorku Marijanu molim vas da mi pomogne.Imam povredu kolena i rekli su da mora operacija, a oporavak je sest meseci.Zato vas molim ako bilo sta znate javite mi na emai.

  • radulovic marica

    14. februar 2014 | 00:26

    Molimsve dobre ljude, koji mogu da mi pomognu da dodjem u kontakt sa dr Marijanom Kovacevic, da mi izadju u susret.Unaprijed zahvalna!

  • Ljiljana

    22. april 2016 | 23:52

    Molim sve koji mogu da pomognu da se dodje do dr Kovačević. Suprug ima povredu kolena,rekla bih da samo uz dr Kovačević ima nade! Hvala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA