JANKOVIĆ: Zvezda je za Bordo šampion Evrope

Novi trener "crveno-belih" očekuje veliki meč i zahteva od igrača da budu na visini renomea Crvene zvezde, zadovoljan bi bio svakom pobedom bez primljenog gola

  • 1

Novi trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je danas da njegov tim nikada ne može da bude autsajder, pa čak ni kada igra protiv Bordoa, jedne od najboljih francuskih ekipa.

- Zvezda u inostranstvu ima sjajan status. Ona je za Francuze evropski šampion i oni jako dobro znaju šta to znači. Ne verujem da mogu da nas potcene. Zvezda nikada nije totalni autsajder u Evropi. Očekujemo veliku utakmicu, moramo da budemo na nivou renomea kluba - rekao je Janković na konferenciji za novinare na stadionu Crvene zvezde.

Janković je istakao da je Bordo fizički jača ekipa, ali da to ne znači da će njegov tim da bude inferioran.

- Bordo dovodi igrače na osnovu fizičkih predispozicija. Regrutuju mlade afričke fudbalere koji prolaze francusku školu i sigurno će pokušati da nametnu jak ritam sa dosta trčanja. Ne mogu da obećam da ćemo napadati u talasima, jer je u pitanju evropska utakmica. Trudićemo se da nametnemo onaj segment igre u kojem imamo prednost - naveo je trener "crveno-belih".

Janković je dodao da bi bio zadovoljan svakom pobedom bez primljenog gola.

- Svaka takva pobeda u Evropi je sjajna, ali mene interesuje odnos prema igri. Mi smo domaćini, imamo kvalitet i obavezu da odigramo dobru utakmicu. Očekujem da igrači budu skoncentrisani svih 90 minuta, jer se greške na ovom nivou skupo plaćaju - zaključio je Janković.

Fudbaler sredine terena "crveno-belih" Miloš Dimitrijević rekao je da ga zanima samo pobeda u duelu protiv Bordoa.

- Bordo je kvalitetan tim, poznajem ga jer sam igrao u Francuskoj. Svi igrači predstavljaju potencijalnu opasnost po naš gol, posebno Ludovik Obranjak koji je nezgodan iz prekida. Mi smo se oporavili od utakmice sa Radom i spremni smo za sutrašnji meč - naveo je on.

Portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski rekao je da još nije poznato da li će utakmica početi u 20.45 ili 21.00 i da će ta odluka biti doneta tokom današnjeg dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobolino

    22. avgust 2012 | 14:32

    ...cekaj, cekaj Nikolovski je jos tu ?? Rodjeni, sta se ceka, ajmo paljba iz nase Zvezde, il mozda cekas Cetvrtak pa da te izbacimo zajedno sa ostalim sljamom, ako je tako, onda OK. Igrajte za ROBIJA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA