CRVENO-BELI U BORDOU 20.30: `Ajde Zvezdo sad na gol!

Meč protiv Francuza trenutak istine za "crveno bele", pokazaće koliko nekadašnji šampion Evrope može protiv ekipa iz jakih liga

  • 1

Fudbaleri Crvene zvezde izlaze večeras od 20.30 na revanš Bordou u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, u utakmici koja će biti svojevrstan trenutak istine za "crveno-bele", koliko nekadašnji evropski šampion može protiv ekipa iz jakih liga poput francuske. Bordo je i dalje favorit, ali ne u meri u kojoj je to bio pre prvog meča, u kojem je Zvezda hrabro odigrala i nadvisila renomiranog protivnika, mada nije uspela to da materijalizuje.

Rezultat o:0 iz prve utakmice daje realne šanse obema ekipama, a Zvezda je već protiv Omonije pokazala da zna da odigra u takvim okolnostima.

- Prvenstveni cilj u prvom meču bio nam je da ne primimo gol. Sada je na Francuzima da napadnu, pod pritiskom su i trebalo bi to da iskoristimo. Ako damo gol verujem da sigurno idemo dalje - rekao je Marko Vešović, ofanzivni bek ili vezista "crveno-belih", već prema potrebi.

U odnosu na prvi meč Aleksandar Janković izvršiće jednu izmenu, posle odrađene suspenzije Filip Kasalica vraća se u špic, gde će zameniti Luku Milivojevića koji nema pravo nastupa zbog žutih kartona.

- Povratak Kasalice je Zvezdina prednost. Moramo da iskoristimo to što smo brži od defanzivaca Bordoa. Igraćemo hrabro, da pršti u svakom duelu. Fizički možda jesmo inferiorni u odnosu na igrače francuske ekipe, ali neka niko ne sumnja da ćemo, kao i u Beogradu, ostaviti srce na terenu - kaže Vešović.

- Momcima sam savetovao da se ne opterećuju protivnikom, već da samo mislimo na našu igru. Bordo će sigurno pred svojim navijačima igrati sa više rizika - izjavio je trener Janković.

Sezona čiji start obeležavaju potresi, ostavke i najavljene promene u upravi mogla bi odjednom da izgleda mnogo bolje svima kojima su na srcu crveno-bele boje, ako Zvezda napravi podvig i eliminiše favorizovanog rivala. Plasman u grupnu fazu bio bi pravo osveženje za navijače koji su se skoro i odvikli od dolaska na stadion na evropske mečeve tokom jeseni, pošto je zvezda u prethodne četiri sezone uvek ispadala u nekoj fazi kvalifikacija.

BORDO - CRVENA ZVEZDA 20.30 (TV Prva)

BORDO (4-2-3-1): Karaso - Marjano, Planus, Maranž, Tremulinas - Sane, Plašil - Žusije, Obranijak, Sertić - Gufran.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Bajković - Mikić, Maksimović, Jovanović, Mladenović - Mijailović, Dimitrijević - Vešović, Lazović, Milunović - Kasalica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    30. avgust 2012 | 19:39

    Ajde Zvezdo sad do pobede, samo hrabro i mozete do gola. BOLJI STE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA