Krstić: Moramo da igramo sa više od 100% mogućnosti

Selektor Dušan Ivković u Talin, glavni grad Estonije, na pretposlednji meč kvalifikacija ne vodi povređene Marka Kešelja (rame) i Ivana Paunića (stomačni mišići)

  • 0

Pretposlednju utakmicu u kvalifikacijama za odlazak na košarkaško Prvensto Evrope, koje se 2013. godine igra u Sloveniji, srpski reprezentativci igraju oslabljeni. Utakmica protiv Estonije, najprijatnijeg iznenađenja u našoj grupi, igra se u subotu, a selektor Dušan Ivković na put ide bez Marka Kešelja i Ivana Paunića.

Meč u dvorani "Saku" mora da se dobije, a Kešelj u Beogradu ostaje zbog povrede ramena, a njegov izostanak Duda Ivković je najavio odmah posle susreta sa Slovačkom. Ivan Paunić, odličan defanzivac, duel sa Estoncima propušta zbog istegnuća stomačnog mišića.

- Predstoji nam završnica kvalifikacija i dve odlučujuće utakmice, gde nam maksimalan učinak omogućava da ispunimo primarni cilj i plasiramo se na Evropsko prvenstvo. Selekcija Estonije je prijatno iznenađenje ovih kvalifikacija, igraju dobro, pogotovo na domaćem terenu. Radi se o atipičnoj ekipi, koja igru bazira na tranziciji i šutevima za tri poena, pogotovo iz uglova. Iza linije 6,75 protiv nas su u Novom Sadu šutirali 31, a protiv Crne Gore u Podgorici čak 38 puta. Naravno, nisu uvek precizni i zato posebno treba obratiti pažnju na odbijene lopte, kontrolu skoka i smanjenje njihovog procenta uspešnosti u šutu, što će biti ključ pobede. Inače, dosta smo analizirali igru Estonaca i verujem da smo se dobro pripremili – istakao je selektor Ivković.

Kapiten reprezentacija Srbije Nenad Krstić veruje da će naš tim u poslednja dva meča osvojiti četiri boda i plasirati se na Evropsko prvenstvo:

- Apsolutno smo svesni šta moramo da uradimo kako bi ostvarili cilj i igrali sledeće godine na Eurobasketu u Sloveniji. Uzdrmao nas je poraz u Podgorici, uticao na samopouzdanje, ali ni jednog trenutka nismo izgubiili međusobno poverenje. Shvatili smo da moramo da igramo sa više od 100% mogućnosti. Mnogo je razloga što smo došli u ovu situaciju, razne okolnosti, povrede, forma, ali nismo klonuli duhom. Atmosfera u ekipi je i dalje odlična, krajnje pozitivna. Ne pomišljamo na neuspeh, što bi bila prava katastrofa za našu košarku, a mi igrači jedini krivci.

(Telegraf.rs/kss.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA