ROSEL: Ne plašite se, El klasika će biti i ako se Katalonija otcepi

- Nezavisnost Katalonije ne bi ništa promenila, Barsa bi nastavila da igra u Primeri. Kao što Monako igra u francuskoj Ligi 1 iako je iz druge države - uverava prvi čovek katalonskog giganta

  • 0

Predsednik Barselone Sandro Rosel izjavio je da će katalonski gigant ostati član Primere i u slučaju da pokrajina proglasi nezavisnost i otcepi se od Španije. Kao primer naveo je FK Monako, koji nastupa u francuskom šampionatu.

- Nezavisnost Katalonije ne bi ništa promenila, Barsa bi nastavila da igra u Primeri. Kao što Monako igra u Ligi 1 iako je iz druge države. Igrali bismo i dalje El klasiko, tako da možete da budete mirni, rekao je Rosel.

Pre nekoliko dana na ulicama Barselone održane su velike demonstracije za nezavisnost, na kojima se okupilo više stotina hiljada ljudi, a prema nekim procenama, i više od miliona.

Barselona je nekako u isto vreme s početkom tih demonstracija predstavila i svoj novi dres za gostuuće utakmice u bojama katalonske zastave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA