VELIMIR STJEPANOVIĆ: Hoću da nadmašim Čavića

Mladi as namerava da postane najuspešniji srpski plivač svih vremena, odbio je veliki novac da se takmiči za Emirate, gde je rođen i gde živi, pošto se oseća Srbinom i ponosi se svojim poreklom

  • 0

Sjajni srpski plivač, 19-godišnji Velimir Stjepanović, ne krije da ima vrhunske ambicije, ali tako i treba. Nacionalni rekorder na 200 metara delfin, šesti u finalu Olimpijskih igara u Londonu, Stjepanović se nada tome da će postati najuspešniji srpski plivač svih vremena.

- Iskreno, nije da se hvalim, ali mislim da postoje velike mogućnosti da budem najbolji srpski plivač svih vremena. Zasad sam jedini koji je pored Milorada Čavića plivao u finalu Olimpijskih igara. Čavić ima medalju sa OI, ja još nemam, ali nadam se tome da ću se u Riju okititi nekim odličjem - otkrio je Stjepanović u razgovoru za "Press".

- Plivanjem sam počeo da se bavim sa šest godina, a kada sam napunio 12, počela je saradnja sa mojim sadašnjim trenerom Krisom Tajdijem. Pamtim dobro da mi je rekao da ako se potrudim , mogu stvarno da postanem dobar plivač - obelodanio je svoje početke Stjepanović, koji je rođen u Emiratima i živi u Dubaiju.

- Moji roditelji su došli u Dubai pre 24 godine iz Čengića, mesta pored Bijeljine, a ja sam rođen pet godina kasnije. Bilo je ponuda da plivam pod zastavom Emirata, radilo se o velikom novcu, ali ja sam pre svega Srbin i za mene nije bilo dileme oko toga. Ponosan sam na svoje poreklo i očekujem da ću u budućnosti Srbiji doneti mnogo medalja.

Za vrhunske rezultate potreban je i naporan trening.

- Ustajem u 4.45 sati ujutro i idem na trening, koji počinje u pola šest i traje dva i po sata. Posle toga idem u teretanu, pa kući na odmor. Uveče takođe imam trening, ali bez teretane. Tako je skoro svakog dana, nedeljno imam 11 treninga u bazenu i tri u teretani - kaže Stjepanović, koji je od relativno nepoznatog momka postao poznat u Srbiji posle nastupa na OI.

- U Srbiji me sada mnogi prepoznaju, hoće da se slikaju sa mnom, čestitaju. Na Fejsbuku imam bezbroj zahteva za prijatelja i toliko poruka da ne mogu da stignem da ih pročitam. Neke devojke mi poručuju da su zaljubljene u mene, nije loše biti popularan - rekao je Stjepanović, i otkrio da ima devojku Džesiku, sa kojom je u vezi godinu dana, u muzici voli malo tvrđi zvuk, "Aerosmit", "Bon Džovi", "Skorpions", a dan ne može da zamisli bez Fejsbuka i Tvitera.

(Telegraf.rs / Izvor: Press)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA