ĐOKOVIĆ: Lepo je vratiti se u Peking i pobediti (VIDEO)

Najbolji srpski teniser nijednom nije poražen u Pekingu, a novom titulom smanjio je zaostatak za Rodžerom Federerom na 925 bodova

  • 0

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković posle pobede protiv Francuža Žoa-Vilfreda Conge u finalu ATP turnira u Pekingu izjavio je da je veoma srećan što je po treći put slavio u glavnom gradu Kine.

Ðoković je u Pekingu slavio 2009. i 2010. godine, ukupno je odigrao 14 mečeva i sve ih dobio i još ne zna za poraz u kineskoj prestonici.

- Prošle godine nisam bio ovde zbog povrede i zaista mi je zadovoljstvo što sam se vratio i ponovo osvojio trofej. Osećaj je neverovatan. Kao i uvek, meč sa Congom bio je odličan, odlučile su nijanse. Nije imao sreće, ali iza njega je odlična nedelja. Nadam se da ste svi uživali u finalu - rekao je Novak.

Trijumf protiv Conge bio je njegov osmi u 13 međusobnih mečeva sa francuskim teniserom, a treći u ovoj godini.

Novak je u Pekingu osvojio ukupno 32. titulu u karijeri i sa novih 500 bodova smanjio zaostatak u odnosu na Rodžera Federera na 925 bodova.

Srpski teniser iz Pekinga putuje pravo u Šangaj, gde danas počinje turnir iz Masters serije 1000, koji se igra za nagradni fond od tri miliona i 531.600 dolara.

Na turniru u Šangaju Ðoković je u prvom kolu slobodan, a u drugom će se sastati sa pobednikom duela Grigor Dimitrov (Bugarska) - Pablo Anduhar (Španija).

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA