NFL: Teksašani pokorili Njujork

Hjuston zabeležio i petu uzastopnu pobedu, savladavši Džetse u Njujorku sa 23:17, uz čvrstu odbranu i sjajnog raningbeka Arijana Fostera

  • 0

U poslednjem meču petog kola NFL Hjuston je kao gost savladao Njujork Džetse sa 23:17 i, sa Atlantom, trenutno je najuspešniji tim lige sa maksimalnim učinkom. Najmlađem klubu NFL-a (takmiče se od 2002.) ovo je prvi put da otvori sezonu sa 5:0, a tek druga serija od pet uzastopnih pobeda od osnivanja.

Meč je  obeležio raningbek Hjustona Arijan Foster, koji je iz 29 nošenja istrčao 152 jarde uz tačdaun i imao jedno hvatanje od 16 jardi. Kvoterbek gostiju Met Šaub nije bio precizan kao što ume, kompletirao je 14 pasova iz 28 pokušaja za 209 jardi uz pas za tačdaun i jedan presečen, ali uz dobru igru odbrane, koja je dvaput oduzela loptu kvoterbeku Džetsa Marku Sančezu i triput ga sekovala, to je bilo dovoljno za trijumf.

Hjuston je vodio sa 7:0, pa sa 20:7, kada je meč "zakuvao" raningbek Džetsa Džo Meknajt vraćanjem kikofa 100 jardi za tačdaun i rezultat 20:14. Džetsi su pokušali onsajd kikom da iznenade protivnika i odmah preuzmu loptu, ali to im nije pošlo za rukom. Hjuston je tek delimično iskoristio dobru poziciju na terenu šutom za tri poena.

U poslednjoj četvrtini Džetsi su uspeli, takođe šutom, da smanje na 23:17, nepunih 12 minuta pre kraja i ispostavilo se da je to konačan rezultat. Kornerbek Hjustona Karim Džekson presekao je pas Marka Sančeza minut i 51 sekundu pre kraja, okončavši poslednju realističnu nadu domaćina za preokret. Džetsi su ponovo došli u posed lopte četiri sekunde pre kraja, posle panta Teksašana, ali naravno, ništa nisu uspeli da urade za tako malo vremena.

Rezultate ostalih mečeva petog kola možete da pogledate ovde.

(Telegraf.rs/Foto: AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA