POČELA NBA: Dalas šokirao Lejkerse, pobede Majamija i Klivlenda (VIDEO)

Oslabljeni Maveriksi, bez Dirka Novickog, iznenadili favorizovane Lejkerse, Majami ubedljiv protiv Bostona uprkos grčevima Lebrona Džejmsa

  • 0

Oslabljeni Dalas Maveriksi, bez najboljeg igrača Dirka Novickog koji se oporavlja od operacije kolena, bili su dovoljno jaki da na startu sezone šokiraju kompletne Lejkerse u Los Anđelesu 99:91.

Kolektivna igra bila je ključ pobede, najfikasniji u ekipi gostiju bio je Daren Kolison sa 17 poena, a rezervisti su doprineli sa 37.

Najveće pojačanje Lejkersa ovog leta, najbolji centar NBA Dvajt Hauard, ispao je iz igre zbog šest ličnih grešaka dva minuta pre kraja i završio meč sa 19 poena i 10 skokova, Pau Gasol postigao je 23 poena, Kobe Brajant 22, a Stiv Neš svega 7 uz samo četiri asistencije. Ispromašivao se i Meta Vorld Pis sa samo jednim pogotkom iz igre iz osam pokušaja i završio je meč sa tri poena. Lejkersi su nastavili loše partije iz predsezone u kojoj su izgubili svih osam mečeva.

Majami je bio suguran protiv Bostona 120:107, uprkos problemima Lebrona Džejmsa sa grčevima zbog kojih je propustio veći deo drugog poluvremena. Dok je bio na terenu Lebron je briljirao sa 26 poena i 10 skokova za nepunih 29 minuta u igri, uz odličan šut (8 od 12 za dva poena, 2 od 4 za tri i 4 od 5 bacanja). Dvejn Vejd postigao je 29 poena, Kris Boš i Rej Alen po 19. U ekipi Bostona Pol Pirs postigao je 23, Ražon Rondo 20, dok Darko Miličić nije ulazio u igru.

Klivlend je slavio kao domaćin protiv vašingtona 94:84 zahvaljujući odličnim partijama mladog pleja Kajrija Irvinga (29 poena) i iskusnog Brazilca Andersona Varežaoa, koji je postigao 9 poena uz čak 23 uhvaćene lopte. Jan Veseli imao je 7 poena i 4 skoka za 21 minut u igri.

REZULTATI:

Los Anđeles Lejkers - Dalas 91:99

Klivlend - Vašington 94:84

Majami -Boston 120:107

(Telegraf.rs/Foto: Tanjug/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA