RANO JE: Ševčenko odbio da bude selektor Ukrajine

- Smatram da bi za mene bilo prerano da se sada prihvatim selektorskog posla - rekao je bivši fudbaler i dodao da se nada da će Ukrajinska fudbalska federacija (FFU) imati razumevanja za njegovu odluku

  • 0

Bivša fudbalska zvezda Ukrajine Andrej Ševčenko odbio je ponudu da bude selektor nacionalnog tima, objavila je agencija Intefaks.

- Smatram da bi za mene bilo prerano da se sada prihvatim selektorskog posla - rekao je Ševčenko i dodao da se nada da će Ukrajinska fudbalska federacija (FFU) imati razumevanja za njegovu odluku.

Predsednik FFU Anatolij Konkov je prošle nedelje ponudio Ševčenku selektorsko mesto, koje je bilo upražnjeno nakon odlaska Olega Blohina sa kormila nacionalnog tima u septembru, kada je preuzeo kijevski Dinamo.

- Ševčenko ima dragoceno iskustvo u velikim klubovima kao što su Dinamo iz Kijeva, Milan i Čelsi, koje su vodili legendarni treneri Valerij Lobanovski, Karlo Anćeloti i Žoze Murinjo - rekao je Konkov.

On je naglasio da bi mladost 36-godišnjeg Ševčenka u ulozi trenera bila "pozitivan faktor", i uporedio ga sa bivšim trenerom Barselone Pepom Gvardiolom.

- Setite se samo da je potpuno anoniman trener Gvardiola napravio čudo sa Barselonom - rekao je Konkov.

Ševčenko je u julu napustio fudbal i objavio da prelazi u politiku, ali njegova partija Napred Ukrajina nije uspela prošlog meseca da uđe u parlament, jer je dobila svega nekoliko procenata glasova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA