LIGA ŠAMPIONA: Mažić sjajan u eliminaciji Sitija, Jovanović "bocnuo" za Anderleht, Dinamo najzad dao gol (VIDEO)

Poslednje kolo grupne faze Lige šampiona obeležila su dva Srbina - sudija Milorad Mažić odradio je sjajan posao u Dortmundu, dok je Milan Jovanović postigao sjajan pogodak za Anderleht. Meč u Zagrebu između dva Dinama prekinut je pa nastavljen zbog jakog snega u Hrvatskoj. Dinamo ostvario najgoru posetu u istoriji LŠ, ali postigao pogodak u 95. minutu iz penala

  • 1

Poslednje kolo grupnog dela Lige šampiona u grupama A-D nije donelo mnogo uzbuđenja i tenzije oko rezultata. Znala su se imena osam klubova koji su obezbedili mesto u nokaut fazi, mada se u dve grupe nije znalo ko je prva, a ko drugoplasirana ekipa.

Poslednje kolo bilo je najbitnije za četiri ekipe koje se bore za treće mesto u svojim grupama koje vodi u Ligu Evope sledeće sezone - Zenit i Anderleht iz Grupe C i Mančester siti i Ajaks iz Grupe D. Na kraju iz Lige šampiona u Ligu Evrope iz grupa A, B, C i D idu: Dinamo Kijev, Olimpijakos, Zenit i Ajaks.

Grupa D

Mančester siti ima jedan od najskupljih i najboljih timova u Evropi, ali se bori da jedva osvoji treće mesto u Grupi D Lige šampiona. Njima je do tog cilja bila neophodna pobeda u Dortmundu protiv sjajne Borusije. Taj meč sudio je najbolji srpski sudija Milorad Mažić koji je bio neprimetan na terenu. Sudijama je to jedna najvećih pohvala jer to znači da su odradili dobar posao što Mažić večeras svakako jeste u svom trećem meču u LŠ. Podelio je samo tri žuta kartona i to sve igračima gostiju zbog neopreznih startova.

Siti je imao na golu Džoa Harta, golmana koji je ove sezone imao najviše odbrana u LŠ, čak 27 do ovog meča, igrali su u skoro najjačem sastavu, a s druge strane su imali izmešani sastav Dortmunda za koji je u prvoj postavi igralo čak devet nemačkih igrača. I pored svega toga "građevinari" nisu uspeli da pobede, već su u potpunosti nadigrani i na kraju i poraženi (1:0) golom rezerviste Roberta Levandovskog u 57. minutu. Matija Nastasić odigrao je ceo meč.

U drugom meču Grupe D Real Madrid je lako savladao Ajaks (3:1), ali samo za drugo mesto u grupi. Kristijano Ronaldo je postigao svoj 44. gol u LŠ, a čak sedmi protiv ekipe iz Amsterdama. Drugi gol je dao Hoze Kaljehon na prelepu asistenciju Luke Modrića, dok je treći gol za "kraljeviće" delo Rikarda Kake (bio kapiten na meču), koji je sa dvadesetak metara sjajno plasirao loptu levom nogom. Brazilac je ovim golom postao najbolji brazilski strelac u LŠ sa 28 golova.

Grupa C

Zenit, drugi tim koji se borio za opstanak u Evropi, iskoristio je svoju priliku i slavio u Milanu (1:0). Jedini strelac na meču bio je Dani u 35. minutu. Milan i da je pobedio ne bi prestigao Malagu jer je španski tim odigrao nerešeno sa Anderlehtom na svojoj "La Rosaledi" (2:2).

Oba gola za domaću ekipu postigao je Dudu, a prvi je bio veoma efektan. Prvi gol za ekipu iz Brisela postigao je bivši srpski reprezentativac Milan Jovanović, koji je naleteo na jedan odbitak na ivici šesnaesterca i samo "bocnuo" loptu preko golmana Malage Kamenog, dok je strelac drugog gola bio Mbokani u 89 minutu. Sjajan lob Laneta nije bio dovoljan za Anderlehtovu Evropu upravo zbog pobede Zenita u Milanu, a ni za bolji učinak od poslednjeg mesta u grupi - osmi put u devet sezona u LŠ.

Grupa A

Grupu A obeležio Dinamo Zagreb, prvo zbog prekida, ali ne zbog navijača kojih skoro i da nije bilo - svega 3663 gledaoca što je jedna od najgorih poseta u istoriji LŠ. Prekid je usledio u 10. minutu zbog jakog snega u glavnom gradu Hrvatske.

Sudija je prekinuo utakmicu na 15 minuta, a onda su se igrači vratili na teren. Kijevljani su bili bolji, a jedini gol gostiju delo je Jermolenka u poslednjem minutu prvog poluvremena. Uhvatio je sjajan volej kojim je prebacio Kelavu, koji nije uspeo loptu da prebaci preko prečke, iako je bio samo tri-četiri metra van linije. "Modri" su ipak uspeli da postignu pogodak, i to u petom minutu nadoknade iz penala! Strelac je bio Krstanović.

Ovim remijem samo su izjednačili najduži niz poraza sa Anderlehtom - 11.

Drugi meč u grupi igrao se u Parizu, gde je Pari Sen Žermen lako savladao Porto (2:1). Prvi gol za domaće dao je Tijago Silva, kapiten PSŽ, a drugi gol postigao je Laveci posle velikog kiksa Heltona, koji je sjajno branio tokom meča. Utešni gol za goste postigao je talentovani Džekson Martinez.

Grupa B

Arsenal je igrao u izmešanoj postavi u Pireju, gde je izgubio (2:1), iako su "topdžije" povele golom Rosickog u 38. miuntu. Bratski klub Crvene zvezde preokrenuo je u drugom poluvremenu golovima Mitroglua i Maniatisa. To im nije bilo dovoljno da odu dalje, jer su tek ovom pobedom prišli ekipi iz Londona na jedan bod, tako da če na proeće u Ligi Evrope okušati svoju sreću.

Šalke je osigurao prvo mesto u grupi, ali samo remijem u Monpeljeu (1:1).

REZULTATI 6. kola:

Grupa A:

Dinamo Zagreb - Dinamo Kijev 1:1

(Krstanović 90+5. - Jermolenko 45)

PSŽ - Porto 2:1

(Silva 29, Lavei 61 - Martinez 33)

TABELA: PSŽ 15, Porto 13, Dinamo K. 5, Dinamo Z. 1.

Grupa B:

Monpelje - Šalke 1:1

(Herera 59 - Hevedes 56)

Olimpijakos - Arsenal 2:1

(Maniatis 64, Mitroglu 73 - Rosicki 38)

TABELA: Šalke 12, Arsenal 10, Olimpijakos 9, Monpelje 1.

Grupa C:

Malaga - Anderleht 2:2

(Duda 45, 61 - Jovanović 50, Mbokani 88)

Milan - Zenit 0:1

(Dani 35)

TABELA: Malaga 12, Milan 8, Zenit 7, Anderleht 5.

Grupa D:

Borusija Dortmund - Mančester siti 1:0

(Levandovski 57)

Real Madrid - Ajaks 4:1

(Ronaldo 13, Kaljehon 28, 88, Kaka 49 - Berigter 59)

TABELA: Dortmund 14, Real M. 11, Ajaks 4, Mančester siti 3.

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dinamo

    4. decembar 2012 | 23:37

    ko je pisao ovaj clanak? kaze da su kijevljani bili bolji u zagrebu. brate mili jel si ti gledao utakmicu ili vidio statistiku?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA