ABA LIGA: Zvezda lako protiv desetkovanog Splita

Očekivana pobeda košarkaša Vlade Vukoičića u 14. kolu ostvarena je za pet minuta igre u drugoj deonici, serijom od 15:0. Konačan rezultat je 94:67, a sledeći meč, opet u "Pioniru", "crveno-beli" igraju u subotu protiv Zadra

  • 0

Crvena zvezda je u "Pioniru" pred malo više od 3.500 gledalaca u 14. kolu ABA lige ostvarila devetu pobedu. Nikada kraći boravak u dvorani u Čarli Čaplina gosti iz Splita (stigli 20 minuta pre početka meča) neće pamtiti ama baš nimalo, dok će u arhivama biti zapisano da je Zvezda pobedila sa 94:67 (16:21, 26:16, 24:15, 26:5).

Bez previše "gušenja" lopte, angažovani u oba pravca, sa raspoloženim Kraljevićem i Subotićem gosti su celu prvu deonicu kontrolisali igru i rezultat, a da nije bilo Demarkusa Nelsona i njegove tri krađe rezultat bi, možda, bio i ubedljiviji. Ovako, sa četiri promašena bacanja Majkla Skota i više od 60 odsto promašenih šuteva, "crveno-beli" su prvih deset minuta završili sa minusom od pet poena - 16:21.

Ulaskom Aleksandra Cvetkovića agresija domaćih bila je drastično povećana. Presing po celom terenu urodio je plodom, pa se serijom 15:0 stvari vraćaju u okvire očekivanog. Zvezda je došla do 33:23 i više se, bez obzira na sve pokušaje Dalmatinaca, pitanje pobednika nije postavljalo. Usput, mlada ekipa iz najvećeg dalmatinskog grada je početkom poslednjeg perioda ostala i bez snage, što je Zvezda surovo kaznila ubedljivim trijumfom.

Međutim, dve stvari "bodu" oči. Prva je da su Nelson i Skot očigledno i dalje u "minus" fazi, a druga je da talentovani Cvetković zavređuje još koji minut više na parketu. Zvezdi je u napadu problem zonska odbrana, bez obzira na formaciju. Istina, "crveno-beli" su u duelu sa desetkovanim Splitom, koji nije sada merilo kvaliteta, imali 21 asistenciju, ali je većina došla kada se odbrana gostiju raspala. Sve u svemu, izabranici trenera Vukoičića "odradili" su posao, upisali dva boda i sada mogu da se prebace na pripremu utakmice sa Zadrom, koji u subotu stiže u "Pionir".

Najefikasniji u redovima pobednika, gde se u listu strelaca upisivalo svih 12 igrača, sa po 13 poena bili su Igor Rakočević i Boris Savović. Zvezdin dželat iz Splita Mimica za 16 minuta na parketu u Beogradu uspeo je da zabeleži indeks od  minus 7! Kraljević je dobro zamenio Vujičića i Vukušića, a gotovo sve poene, a imao ih je 12, zabeležio je u prvih 13-14 minuta. Baš kao i 11 skokova (10 u prvom poluvremenu). Sobin je ubacio 16.

ABA LIGA 14. kolo:

Utorak:

Crvena zvezda - Split 94:67

Sreda:

Solnok - Krka (19.00)

Zadar - Partizan (20.00)

Četvrtak:

Cedevita - Budućnost (18.00)

Igokea - Široki (20.00)

Olimpija - Radnički (20.00)

MZT - Cibona (20.30)

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA