PREMIJER: Beri spasio Siti u 93. minutu, Liverpul najzad lagano pobedio (VIDEO)

U mečevima 18. kola Premijer lige nije viđeno mnogo golova, ali oni koji su "pali" bili su veoma bitni i zanimljivi. Reding zamalo iznenadio Siti, koji je ipak pobedio na "Etihadu" (1:0). Liverpul posle dugo vremena rasturio nekog i od igre i od golova (4:0), žrtva - Fulam

  • 0

Malo golova obeležilo je 18. kolo Premijer lige. Malo golova, ali mnogo uzbuđenja. Uvodni meč dana igrao se u Viganu, gde je Arsenal na kraju slavio (1:0) golom Mikela Artete s bele tačke.

Najzanimljiviji meč, iliti razvoj događaja, viđen je na "Etihadu", gde je Mančester siti dočekao poslednjeplasirani Reding. "Građani" su imali i 73 odsto poseda lopte, i mnogo više šuteva i prilika, i, naravno, imaju mnogo jači i skuplji tim, ali su uspeli da dođu do pobede tek u trećem minutu nadoknade, kada je strelac bio Geret Beri.

Beri se vrhunski snašao u petercu gostiju posle viskog, ali brzog centaršuta Davida Silve s leve strane. Ovim golom Siti je prišao Junajtedu na tri boda, s tim što "đavoli" sutra igraju svoj meč 18. kola protiv Svonsija u Velsu. Matija Nastasić odigrao je ceo meč, Aleksandar Kolarov nije bio ni na klupi.

Minimalne pobede ostvarili su i Njukasl protiv Kvins Park Rendžersa, kao i Sanderlend portiv Sautemptona u gostima. Spasilac za "svrake" bio je treći napadač tima Šola Ameobi, koji je bio strelac devet minuta pre kraja, a kome je to bio prvo pogodak posle devet meseci, još od 4. marta godine na izlasku.

Dva meča sa po tri gola i rezultatom 2:1 bili si mečevi između Vest Bromvič Albiona i Noriča, gde su gosti poveli preko Snodgrasa u 23. minutu, koji je postigao svoj treći ovosezonski pogodak iz slobodnog udarca, ali je Zoltan Gera uspeo da izjednači dva minuta pre kraja prvog poluvremena. U drugom poluvremenu najveće iznenađenje prvenstvaVBA preuzeo je inicijativu malo više i u potpunosti preokrenuo rezultat preko Romela Lukakua osam minuta pre kraja.

Vest Bromvič se posle ove pobede nalazi na deobi trećeg mesta sa Velikanima Arsenalom, Evertonom i Totenhemom, koji je inače odigrao bez golova protiv Stouka. Bod iza njih se nalazi Čelsi, ali sa dve utakmice manje od kojih jednu igra sutra kada na "Stamford bridžu" od 17 časova dočekuje Aston Vilu.

Drugi meč sa rezultatom 2:1 bio je onaj između Vest Hema i Evertona, samo što je ovog puta dvojka bila upisana na strani gostiju. I u ovom meču pobednici su izvojevali trijumf nakon preokretanja rezultata.

Domaći su poveli preko Karltona Kola u 14. minutu. Kol je kasnije dobio i direktan crveni karton. "Karamele" su u drugom poluvremenu pojačale i za devet minuta prekrenule rezultat. Prvo je Aničebe glavom u 64. minutu izjednačio, a Pijenar je u 73. minutu postavio konačnih 2:1. Do kraja meča i gosti su ostali sa igračem manje na terenu pošto je i Gibson dobio direktan crveni karton i zaradio svoje prvo isključenje u karijeri, a 75. za Everton od osnivanja Premijer lige. Samo Blekburn ima više (76).

U poslednjem meču dana, Liverpul je na svom "Enfildu" dočekao Fulam, a mi smo najzad dočekali da vidimo kako i "crveni" razbijaju nekoga. Fulam je lagano poražen (4:0).

Na apsolutno iznenađenje svih, proradio je i Stjuart Dauning, koji je bio asistent gola Džerarda, ali se i sam upisao u listu strelaca u toku meča. To je Dauningu bio i prvi gol i prva asistencija od kada je prešao u Liverpul iz Aston Vile, u maju 2011. godine, a od tada je odigrao 45 premijerligaških mečeva! Golove su još postigli i Martin Škrtel i Luis Suarez u drugom minutu nadoknade.

REZULTATI 18. kola: 

subota:

Vigan – Arsenal 0:1

( Arteta 60. )

Mančester siti – Reding 1:0

( Beri 90+3. )

Njukasl – KPR 1:0

( Ameobi 81. )

Sautempton – Sanderlend 0:1

( Flečer 42. )

Totenhem – Stouk 0:0

VBA – Norič 2:1

( Gera 43, Lukaku 82. - Snodgras 23. )

Vest Hem – Everton 1:2

( Kol 14. - Aničebe 64, Pienar 73. )

Liverpul – Fulam 4:0

( Škrtel 8, Džerard 36, Dauning 52, Suarez 90+1. )

nedelja:

Svonsi – Mančester junajted 14.30h

Čelsi – Aston Vila 17.00h

TABELA: Mančester junajted 42(-1), Mančester siti 39, Arsenal 30, Totenhem 30, Vest Bromvič 30, Everton 30, Čelsi 29(-2), Norič 25, Stouk 25, Liverpul 25

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA