ACO PETROVIĆ: Voleo bih da Zvezda i Uniks prođu dalje!

Renomirani trener bi voleo da vidi svoju ekipu i "crveno-bele" u četvrtfinalu Evropkupa, ali smatra da je ipak turski Galatasaraj favorit za prolaz dalje

  • 0

Trener Uniksa Aco Petrović priželjkuje da njegova sadašnja ekipa i nekadašnja, Crvena zvezda, obezbede prolaz u četvrtfinale Evrokupa, ali ulogu favorita daje turskom Galatasaraju.

On je u razgovoru za "Alo" rekao da je imao prilike da posmatra partije "crveno-belih", ali da u Beograd nije došao da bi ih špijunirao.

- Iskoristio sam kratku pauzu da dođem u Srbiju i vidim se sa familijom, a ne da špijuniram "crveno-bele". Ja bih voleo kad bismo mi i i Zvezda prošli dalje, ali mislim da je Galatasaraj favorit. Sva je prilika da će se pojačati iskusnim Karlosom Arojom, možda i sa još nekim, tako da će to biti ekipa koju treba pobediti - rekao je Petrović, čiji Uniks , osim Zvezde i Galatasaraja, igra i protiv nemačkog Ulma u grupi L Last 16 faze.

Trenera ruskog tima raduju dobre partije bivšeg kluba.

- Napravili su zanimljiv tim. Igrači su polivalentni i mogu odgovoriti na mnoge zadatke. Unose mnogo energije u svaki meč, Amerikanci su se dobro uklopili i sa iskusnim Rakočevićem i Katićem čine dobru grupu. Rotiraju se, svi imaju minutažu i zato beleže dobre rezultate, što me kao nekadašnjeg trenera veoma raduje.

Petrovićeva ekipa nije imala dobar start u ruskoj ligi.

- Nije traženje alibija, nekakvo kukanje ili pravdanje, ali smo zaista imali ogromnih problema sa povredama od početka sezone. Redom su odsustvovali Banić, Lajdli, Vilkinson, pa u poslednje vreme i Kajmakoglu, ali se, srećom brzo oporavio. Stvaramo bazu tima i treba nam vremena da ostvarimo ciljeve - zaključio je Petrović.

ŽAO MI JE PARTIZANA

Srpski trener obratio je pažnju i na igre Partizana.

- Baš mi je žao mladog tima Partizana, baš nisu imali sreće. Samo jedna pobeda ih je delila od Top 16 faze, imali su mnogo šansi, ali ih nisu iskoristili. Sada su zapali u malu krizu, što je razumljivo. Psihološki im je teško pala eliminacija, tako da navijači moraju imati razumevanja - rekao je Petrović.

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA