NEVEROVATNO: Zlatni basketaši srpski brend, a niko da im pomogne

Svetski prvaci u basketu tri na tri dobili priznanje "Brend Srbija" za promociju naše zemlje u svetu, ali im državne institucije i sponzori i dalje ne pomažu

  • 1

Srpski reprezentativac u basketu tri na tri Dušan Domović Bulut kaže da i dalje niko ne pomaže srpskim basketašima koji su postali letos prvaci sveta u disciplini tri na tri.

Posle zaobilaženja od strane gradskog sekretarijata Novog Sada i pokrajinskog sekretarijata za sport Vojvodine, koji nisu našli za shodno da nagrade srpske basketaše makar priznanjem za osvojeno zlato, Bulut kaže da i dalje nema nikoga ko bi finansijski pomogao ovu ekipu da se sprema za nova takmičenja.

- Do sada se naravno niko, osim dve kompanije, nije ponudio za sponzora, ali smo kontaktirali razne brendove i firme. Jedino su "Najki" i "Red bul" pokazali zainteresovanost. Ali smo u pregovorima i dalje sa nekim ostalim potencijalnim sponzorima, pa ćemo videti šta će biti od svega toga - rekao je Bulut za Telegraf.

Međutim, ono što je zanimljivo je da su Bulut i drugari dobili priznanje "Brend Srbija", kojim su ovenčani neki od naših najuspešnijih ljudi koji su svojim radom i uspesima promovisali našu zemlju.

To praktično znači da su naši basketaši izabrani za najbolji brend Srbije ove godine, što nisu prepoznale državne insittitucije kao ni kompanije, koje bi mogle da kroz sponzorstvo plasiraju svoje proizvode na tržište.

Ispred seniorske ekipe, nagradu "Brend Srbija" je primio Dušan Domović Bulut, dok su nas sva trojica, zlatnih juniora - Luka Anđušić, Miloš Janković i Mihailo Andrić pozdravili sa bine Centra "Sava".

Inače, basketaška ekipa u sastavu Dušan Domović Bulut, Milan Bošković, Marko Savić i Marko Ždero dobila je specijalnu godišnju nagradu novosadskog lista "Dnevnik", na tradicionalnom izboru za najboljeg sportistu Vojvodine, što im je bar neka satisfakcija za njihov trud.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pumpa

    26. decembar 2012 | 17:23

    Neverovatno???? Pa ovo je moderna Srbija nije to nista neverovatno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA