RANIJE OTPISAN: Maksimović član Apolona već četiri meseca!

Na sednici Upravnog odbora Crvene zvezde usvojeno je da se postupi po ugovoru koji su potpisali štoper i kiparski klub još 17. septembra prošle godine. Janković šokiran

  • 0

Na održanoj trećoj sednici Upravnog odbora FK Crvena zvezda, članovi odbora naložili su nadležnim službama da postupe po ugovoru, koji je štoper Nikola Maksimović potpisao sa kiparskim Apolonom 17. septembra 2012. godine.

Pre dva meseca kiparski klub bio je u centru pažnje kada mu je prodat Nikola Aksentijević iz Partizana, ali je fudbaler nastupao za holadnski Vitese.

Podsetimo, Maksimović se nije našao na spisku putnika za pripreme u Antaliji, koji je usvojen na današnjoj sednici. Upravni odbor prihvatio je informaciju šefa struke Aleksandra Jankovića o prvotimcima koji putuju na pripreme, kao i o članovima stručnog štaba. Ukupan broj ekspedicije je 37, od čega je 25 igrača.

- To su stvari za koje nisam znao do danas, da je Maksimović igrač Apoela jeste novi momenat i za mene! Da ne kažem da sam šokiran... Nisam imao nikakve dileme oko toga da li će putovati u Antaliju ili ne kada sam čuo da nije igrač Crvene zvezde, odnosno da je uveliko prodat - rekao je Aleksandar Janković portalu Mondo.

- Ne znam odakle sada te informacije i kako se ranije nije znalo, znam samo da se dokumentacija oko njegovog ugovora sakupljala u hodu i da su neke stvari oko tog famoznog otkupa ugovora proletos stigle naknadno. Kada je klub dobio informaciju da je on već prodat, lako smo zaključili da na njega ne računam.

Predsednik Dragan Džajić je još jednom ponovio da će klub oslonac tražiti isključivo i samo u mladim igračima, koje krase disciplina, kvalitet i poštovanje prema klubu, dok će suprotni slučajevi biti najstrože sankcionisani.

Upravni odbor kluba je na predlog potpredsednika Nebojše Čovića usvojio sve dosadašnje aktivnosti u procesu deblokade klupskog računa, kao i plan svih daljih poteza koji će dovesti do konačnog funkcionisanja računa FK Crvena zvezda.

Verifikovani su svi postojeći sporazumi u vezi sa reprogramom obaveza kluba, kao i svi sporazumi u vezi otpusta dugovanja kluba koje su određeni poverioci izvršili. Upravni odbor je prihvatio predloge sporazuma u vezi sa dogovorom sa FK Borac, FK Spartak i FK Sloboda.

Takođe, usvojena je i informacija o smanjenju duga u iznosu od 700.000 evra prema preduzeću "Goal International", koje je otpisalo pomenuti iznos.

Stručnim službama kluba naloženo je da u najkraćem roku dostave Upravnom odboru izveštaj o svim mladim igračima u smislu menadžerskih agencija koje ih zastupaju, a sa ciljem zaštite interesa FK Crvena zvezda, kako bi se zaustavilo neovlašćeno odvođenje nepunoletne dece iz pogona Omladinske škole kluba, a time i srpskog fudbala.

Upravni odbor doneo je odluku da klub ne može da ima više od 20 službenih mobilnih telefona.

(Telegraf.rs / crvenazvezdafk.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA