ZVEZDA U ARENI PRED 20.000 LJUDI! Četvrtfinale Evrokupa je san!

Ukoliko bi obezbedili plasman među osam najboljih u Evrokupu, "crveno-beli" bi imali idealnu priliku da napune najveću srpsku dvoranu. Radivojević: "Nikad nisam doživeo ovakvu euforiju!"

  • 1

Hiljade navijača Crvene zvezde, koji su juče opkolili Mali Kalemegdan u nadi da će doći do dragocenog parčeta papira - karte za meč Evrokupa sa Galatasarajem (sreda 19.30), poslali su jasnu poruku čelnicima kluba. Došao je trenutak da Zvezda odigra svoj zvanični meč u "Kombank Areni"

Kolona navijača viorila se od Kališa prema zidinama tvrđave, a karte su planule za tri sata, pa je nekoliko hiljada navijača ostalo uskraćeno za priliku da ovaj duel gleda uživo.

ZVEZDOMANIJA U SRBIJI

Ne pamti se kada je bilo toliko interesovanje za košarkašku utakmicu "crveno-belih". Prvi put posle deceniju i više "crveno-beli" su vratili publiku u "Pionir" svojim ubedljivim pobedama u ABA ligi i Evrokupu i izazvali pravu zvezdomaniju u Srbiji.

"Crveno-beli" su ostvarili šest pobeda u Evropi uz samo jedan poraz od čega su dobili sve četiri utakmice na gostovanjima. Zato se sada traži karta više kada Zvezda igra u "Pioniru", naročito u Evrokupu, pa se sa pravom provlači ideja da bi košarkaši napunili "Kombank Arenu" kada bi igrali u toj dvorani.

Podsetimo, i večiti rival Partizan je došao na ideju da mečeve Evrolige igra u "Areni" davne 2007. godine kada je nekoliko hiljada navijača čekalo u redu za karte za meč sa Unikahom odlučujući za prolaz u Top 16 fazu.

Ista je situacija sa "crveno-belima" sada. Ukoliko Zvezda prođe u četvrtfinale Evrokupa, koje je na programu 6. i 13 marta, postoje velike šanse da taj jedan meč u kome su domaćini odigraju u "Areni" i da pokušaju da sruše zvaničan rekord večitog rivala od 22.587 gledalaca iz marta 2009. (nezvanično je potvrdio Predrag Danilović da je bilo i više od 25.000 duša na meču sa Panatinaikosom prim.aut.)

RISTOVIĆ: AKO SE PLASIRAMO, RAZMIŠLJAĆEMO O TOME

Ono što je bitno je da su termini u "Kombank Areni" slobodni, odnosno, nema koncerata u tim datumima kada je četvrtfinale, pa bi bez problema mogla da se organizuje utakmica. I ne samo to, već i za polufinale, koje je na programu 20. i 27. marta, postoji slobodan termin tako da je idealna prilika za Zvezdu.

Direktor Zvezde Davor Ristović kaže da je interesovanje navijača za meč sa Galatasarajem bilo toliko da bi i "Arena" bila mala.

- Veliko je interesovanje, telefoni zvone neprestano, javljaju se ljudi iz celog regiona, ali nema karata. Izvesno je da bi i "Arena" bila mala da primi ovoliko navijača - rekao je Ristović

Na pitanje da li postoji mogućnost da "crveno-beli" u slučaju prolaska u četvrtfinale Evrokupa taj meč kao domaćin igraju u "Kombank Areni", Ristović je rekao:

- Stvarno ne razmišljamo toliko unapred, tek je drugo kolo Last 16 faze Evrokupa, tako da ništa nije sigurno ni odlučeno. U svakom slučaju lepo bi bilo igrati u "Areni", ali se takve odluke ne donose na prečac, već se planiraju unapred - objasnio je direktor Zvezde i naglasio:

- Ko zna šta će biti tokom januara i u februaru, a četvrtfinale je dosta daleko. Mi smo i ovako premašili naš plan u Evrokupu, tako da sad idemo korak po korak. Ako se plasiramo u četvrtfinale, razmišljaćemo na tu temu - kaže Ristović.

Bek "crveno-belih" Vuk Radivojević, koji u ovom timu ima najviše mečeva odigranih u Zvezdi, kaže da se ni sam ne seća ovakve euforije.

- Ja stvarno ne znam šta je ovo, nikad nisam doživeo ovakvu euforiju, a najduže sam u Zvezdi. Svima su se usijali telefoni za karte da ja mislim, možda bismo i "Arenu" napunili, tako da ne znam kako će da bude u sredu u "Pioniru" - kaže Radivojević.

Na pitanje da li bi voleo da ekipa ove sezone odigra meč u "Kombank Areni", Zvezdin bek je bio suzdržan.

- Čekajte prvo da dobijemo Galatasaraj. Samo o tome mislimo, daleko je "Arena" i četvrtfinale. Nama je svaka utakmica bitna kao da je kvalifikaciona - rekao je Radivojević.

Podsetimo, košarkaši Crvene zvezde odigrali su jedan jedini zvanični meč u "Kombank Areni", a bilo je to u proleće 2009. godine u polufinalu NLB lige protiv Partizana. Tada se na tribinama skupilo skoro 11.000 gledalaca iako većina navijača Zvezde bojkotuje Jadransku ligu. Međutim, sasvim je sigurno da će ukoliko budu igrali ove sezone u "Areni" napuniti istu bez problema.

(Telegraf.rs/D.Stojmenović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA