DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM! Nole u četvrtfinalu posle epskog meča!

Najbolji srpski teniser pobedio je Švajcarca Stanislasa Vavrinku 1:6, 7:5, 6:4, 6:7, 12:10! Janko predao meč, Ana izgubila, pa Novak i Bojana Jovanovski nastavljaju da brane čast Srbije

  • 2

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijen opena posle pobede nad Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom 1:6, 7:5, 6:4, 6:7, 12:10, i to nakon pet sati i dva minuta epske borbe u jednom od najuzbudljivijih mečeva koji je odigrao u svojoj bogatoj karijeri.

- Teško je naći reči kojima bi mogao da se opiše ovakav meč. I Stanislas je zaslužio pobedu, hvala svima koji su ostali do kraja. Samo sam se trudio da izdržim i nastavim da se borim - izjavio je premoreni Nole, koji je našao snage i da se našali:

- Moje telo je dobro, to je samo pet sati na terenu.

Najveća srpska uzdanica u dalekoj Australiji, Nole je ulepšao dan posle poraza Janka Tipsarevića i Ane Ivanović, a u četvrtfinalu nastupiće protiv Čeha Tomaša Bedriha, koji je u tri seta savladao Kevina Andersona iz Južne Afrike 6:3, 6:2, 7:6.

ŠOK U PRVOM SETU, PA PREOKRET

Duel, međutim, nije dobro počeo po našeg tenisera, jer Vavrinka već u trećem gemu pravi brejk, uz samo jedan izgubljen poen. Švajcarac se tu nije zaustavio, osvaja i naredna četiri gema za neverovatnih 6:1.

Naredni set počeo je brejkovima, prvo je Nole oduzeo servis Švajcarcu, pa je Vavrinka uzvratio. U trećem gemu Đoković je imao priliku da nastavi taj trend, ali  je Švajcarac uspeo da se izvuče i povede 2:1. Đoković je tada promenio patike, zaista se dosta klizao, ali to u prvi mah nije donelo promenu u njegovoj igri. Vavrinka je iskoristio drugu brejk-loptu i već peti put oduzeo servis svetskom broju jedan.

Kada se činilo da je Švajcarac nadomak drugog seta, Đoković je napravio brejk u devetom gemu, smanjivši na 5:4, da bi zatim usledilo i izjednačenje. Đoković tada nastavlja sa pritiskoim, oduzima servis Vavrinki drugi put zaredom, a onda na svoj servis osvaja peti uzastopni gem za 7:5 i 1:1 u setovima.

Treći set počeo je uzbudljivo, brejkovima, prvo ga je načinio Novak, Švajcarac odmah uzvraća. Zatim su u narednih nekoliko gemova oba tenisera postali mnogo sigurniji na svoj servis. Taj trend prekinuo je Đoković u odličnom momentu, devetom gemu, što mu je dalo priliku da servira za drugi set, a majstor poput njega nije sebi mogao da dozvoli da propusti takvu priliku.

VAVRINKA SE NE DA

Četvrti set doneo je izjednačenu borbu, oba takmičara čuvali su uspešno svoj servis. Vavrinka je posle vođstva 5:4 zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa desnom nogom. Novak je posle toga poravnao na 5:5, ali Varinka bez problema dolazi u novo vođstvo, pa je Đoković uspešno servirao za ostanak u setu.

Đoković je u taj-breku nekoliko lopti poslao u aut i Švajcarac je stekao značajnih 3:0, Nole je prilazio na 4:3 i 6:5, spasivši dve set lopte, ali Vavrinka na svoj servis koristi treću za 7:6 (7:5) i meč odlazi u peti set.

FINALE

Osokoljen izjednačenjem, Stanislas odmah čini brejk, ali Novak istom merom uzvraća. Švajcarac je zatim opet zapretio došavši do 40:15 na Đokovićev servis, međutim Srbin je pokazao šta čini velikog igrača, osvojivši četiri poena zaredom.

U osmom gemu, kod 40:40, Vavrinka je napravio prvu duplu servis grešku, čime je omogućio Đokoviću brejk-loptu, međutim majstorski se izvukao i izjednačio na 4:4.

Đoković potom čini nekoliko grešaka i Vavrinka dobija dve brejk-lopte, Nole spasava prvu, a neiznuđenom greškom protivnika i drugu. Đoković potom šalje loptu u aut, Švajcarac u mrežu. Nole je propustio jednu šansu, spasao i četvrtu brejk-loptu i posle devet minuta odličnim servisom okončao gem i poveo 5:4.

U važnom trenutku Vavrinka nije tražio čelendž, a na usporenom snimku reklo bi se da nije poslao lopticu u aut.

Vavrinka je uzdržao pritisak koji je nosilo serviranje za ostanak u meču, a pošto u petom setu nema taj-breka, viđen je maraton. Đoković konačno dolazi do meč-lopte u 22. gemu, ali je Vavrinka odličnim servisom spasio, da bi u sledećem poenu posle razmene udaraca poslao loptu u aut, a zatim ponovo izvadio stvar.

Ne zadugo, Novak posle nekoliko poena ponovi dolazi do šanse za trijumf i efektnim udarcem okončava meč, koji će se pamtiti.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goxy

    20. januar 2013 | 16:23

    BRAVO MAJSTORE,ZATO I JESI BROJ 1!

  • ДАШОНИ

    20. januar 2013 | 17:06

    ЈА САМ РАЗБИО ДАЉИНСКИ , АЛИ САД НЕ ЖАЛИМ!! ЧЕСТИТАМ БРАТЕ СРБИНЕ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA