KUP AFRIKE: Bajka Burkine Faso se nastavlja u polufinalu! (VIDEO)

Burkina Faso pobedila je u poslednjem četvrtfinalnom duelu reprezentaciju Togoa posle produžetaka (1:0) i plasirala se u polufinale Afričkog kupa nacija. Strelac presudnog gola Džonatan Pitroipa u 105. minutu

  • 0

Poznati su svi učesnici polufinalnih mečeva Afričkog kupa nacija 2013!

Neverovatno, ali istinito. Kad već Zelenortska ostrva nisu mogla da prođu Ganu, Burkina Faso nastavlja sa iznenađujućim rezultatima, te pošto su pobedili Togo u poslednjem četvrtfinalnom meču (1:0), idu u polufinale, gde ih čekaju Gana, Nigerija i Mali.

Neverovatan poslednji meč četvrtfinala i drugi koji je morao da ide bar u produžetke. U subotu je Mali izbacio domaćina Južnu Afriku posle penala, a onda je danas Burkina Faso posle produžetaka prošla Togo u Nelspruitu.

U regularnom delu meča nije bilo golova, ali se mreža tresla u produžetku, kada je jedini gol postigao Džonatan Pitroipa u 105. minutu, pošto se sjajno snašao na prvoj stativi posle jednog kornera s desne strane.

Od preostale četiri ekipe, NIGERIJA je u polufinalu igrala 13 puta, šest puta prošla u finale i dva puta osvojila. GANA je igrala 11 puta polufinale, osam puta prošla i četiri puta dizala pehar. MALI je pet puta igrao polufinalne mečeve, i samo jednom prošao u finale (1972. godine u Kamerunu) i izgubio od Konga, dok je BURKINA FASO samo jednom bila među četiri najbolje ekipe, i to 1998. godine kada su oni bili i domaćini.

Mečevi polufinala igraju se u sredu, 6. februara, od 16 časova, kada se sastaju:

Burkina Faso - Gana i

Mali - Nigerija.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

nedelja:

Obala Slonovače – Nigerija 1:2

(Tiote 50. – Emenike 43, Mba 78.)

Burkina Faso – Togo 0:0, produžeci 1:0

(Pitroipa 105.)

subota:

Gana – Zelenortska ostrva 2:0

(Vakaso 54, 90+4.)

Južna Afrika – Mali 1:1, posle penala (1:3)

(Rantije 31. – Kejta 58.)

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA