UEFA POOŠTRILA KAZNE: Mladima dva meča bez publike, veće suspenzije Ninkoviću i Milutinoviću!

Mlada reprezentacija Srbije će umesto jednog meča odigrati dva na svom terenu bez prisustva publike, a kazne su povećane i Nikoli Ninkoviću i kondicionom treneru Andriji Milutinoviću, odlučeno je na sednici Komisije za žalbe UEFA

  • 0

Na održanoj sednici Komisije za žalbe Evropske fudbalske unije (UEFA), pooštrena je kazna za Fudbalski savez Srbije, tako da će mlada reprezentacija Srbije umesto jednog meča, kako je bilo prvobitno odlučeno, odigrati dva na svom terenu bez prisustva publike, i to protiv Kipra i Severne Irske u kvafikacionom ciklusu za Evropsko prvenstvo 2015. u Češkoj.

Takođe, fudbaler Nikola Ninković kažnjen je sa tri utakmice zabrane igranja, umesto dve kako je ranije odlučeno, a kondicioni trener Andrija Milutinović kažnjen je sa dve godine zabrane obavljanja posla u fudbalu, umesto jedne plus jedne uslovne kazne.

Komisije je preinačila kaznu za mladog reprezentativca Engleske Stivena Kolkera i ukinula suspenziju od dve utakmice, ali je potvrdila za Tomasa Insa jednu utakmicu neigranja.

- S obzirom na predložene kazne od strane disciplinskog inspektora Leube mogu da izrazim zadovoljstvo donesenim odlukama. Drago mi je da su članovi Komisije za žalbe uvažili naše argumente. Ali, smatram da će našoj mladoj reprezentaciji biti izuzetno teško da odigra dva uvodna meča na putu ka Češkoj bez pomoći navijača. Svi mi koji radimo u srpskom fudbalu, kako u Savezu, tako i u klubovima, kao i svi fudbalski radnici i navijači, moraju da shvate da je ovo poslednje upozorenje od strane UEFA  da će eventualni naredni incidenti biti mnogo strožije sankcionisani - rekao je generalni sekretar FSS-a Zoran Laković, koji je predstavljao FSS u Nionu.

Podsetimo, disciplinski inspektor UEFA Žan Samjuel Leuba žalio se na odluke Kontrolne i disciplinske komisije UEFA povodom incidenata viđenih na revanš utakmici baraža mladih selekcija za odlazak na Prvenstvo Evrope 2013. u Izraelu.

Leuba je predložio da se FSS isključi iz sledećeg ciklusa takmičenja za igrače uzrasta do 21 godine, da se novčano kazni sa 200.000 evra, da se kondicioni trener Andreja Milutinović suspenduje iz svih aktivnosti u vezi sa fudbalom na fiksni period od pet godina, uz zahtev FIFA da se ta suspenzija proširi na ceo svet i sa se igrač Nikola Ninković suspenduje na naredne tri utakmice reprezentativne selekcije pod okriljem UEFA.

U međuvremenu, FSS je dostavio nove dokaze članovima Komisije za žalbe, bazirajući ih na izrečenom u prvom postupku i zatraženo je  suočavanje na sednici na kojoj su FSS predstavljali generalni sekretar Zoran Laković i menadžer organizacije, zadužen za organizaciju utakmice u Kruševcu Zdravko Jokić.

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Fudbalski savez Srbije sa 80.000 evra, a mladu reprezentaciju Srbije sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog nereda na utakmici između mladih reprezentacija Engleske i Srbije.

Fudbaleri Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić kažnjeni su sa tri utakmice neigranja za bilo koju nacionalnu selekciju, Nikola Ninković sa dve, a Goran Čaušić sa četiri meča. Pored njih, visoke kazne dobila su dvojica trenera srpske selekcije.

UEFA je, takođe, suspendovala reprezentativca Engleske Stivena Kolkera na dve utakmice, a Tomasa Insa na jednu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA