Košarkaši "večitih" protresli Novi Beograd! (FOTO)

Nekoliko stotina građana bloka 61 izašlo da vidi zajedničku akciju pošumljavanja naselja Dr Ivan Ribar. Prvotimci Partizana i Crvene zvezde uglas: "Dosta je bilo tenzija!"

  • 0

Turbulentni period u odnosima naša dva najpopularnija košarkaška kluba mogao bi veoma brzo da postane prošlost. Ideja da se "ispričaju" Nebojša Čović, prvi čovek Zvezde, i Duško Vujošević, predsednik SD Partizan i trener košarkaša, inicirala je još jedan pokušaj "smirivanja strasti".

Na Novom Beogradu su trojica igrača "crveno-belih" i "crno-belih" učestvovala u akciji Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda - sađenje drvoreda u Ulici dr Ivana Ribara.

- Svesni smo da je bilo dosta tenzije. Nepotrebne tenzije. Jednostavno, došli smo ovde da pokušamo da apelujemo na svest sugrađana, a pošumljavanje je povod da im skrenemo pažnju i na čuvanje zelenila i okoline - rekao je Aleksandar Cvetković, jedan od najmlađih prvotimaca Zvezde.

Branko Lazić, Bojan Subotić, Žofre Lovernj, Dragan Milosavljević i Nikola Milutinov su sa lopatama u rukama uspeli da zasade jedan jasen. Jasen - drvo prijateljstva. Istina, dok su sa loptom "na ti", sa lopatom su, ruku na srce, "na vi". Nadamo se samo da navijačima sada neće pasti na pamet da na tribine nose još i ovakav alat...

- Neće, naravno... Sve što se dešavalo u prethodnom periodu će biti rešeno i verujem da je to bio splet nesrećnih okolnosti. Bilo je zadovoljstvo učestvovati sa "crno-belima" u ovoj akciji, sport i ekologija idu ruku pod ruku i zato ćemo se uvek odazvati ovakvim pozivima - rekao je Branko Lazić dok se na tu priču nadovezao kapiten "crno-belih" Dragan Milosavljević:

- Akcija je, zaista, pozitivna stvar i trebalo bi da ih bude više. Ovime smo poslali poruku prijateljstva i tolerancije. Da se razumemo, mi smo svi drugari i poznajemo se dugo, i u dobrim smo odnosima. Sa druge strane, volimo da pobeđujemo i zato može da dođe do sitnih čarki.

U prethodne dve godine u Beogradu je zasađeno malo više od 22.000 sadnica. Goran Trivan, sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine, sugeriše da će u 2013. godini Grad pomoći u pošumljavanju oko 200.000 hektara gradskog zemljišta.

(D. Ješić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA