Luka i Šćepović doneli Partizanu prvu prolećnu pobedu (VIDEO)

Fudbaleri Partizana u poslednjem subotnjem meču 17. kola Jelen Superlige pobedili Donji Srem (2:0) na svom "JNA" na koji je došlo oko 10.000 navijača

  • 0

Partizan je, posle odloženog meča u Borči, dočekao ekipu Donjeg Srema u svojoj prvoj utakmici u prolećnom delu sezone.

Crno-beli su lagano zabeležili pobedu (2:0) i opet odmakli "večitom rivalu" Crvenoj zvezdi i Vojvodini na šest bodova razlike.

Golove su uspeli da postignu u najboljem mogućem momentu, na kraju prvog poluvremena, u 39. minutu kada je Luka, na svom zvaničnom debiju, postigao gol za tim iz Humske. Sledeći je usledio već na samom startu drugog dela kada je Marko Šćepović nastavio svoj golgeterski niz sa priprema.

Tim iz Pećinaca u Beograd je stigao kao jedan od samo dva tima koji je savladao Partizan u Jelen Superligi ove sezone. Bilo je 2:1 u prvom delu sezone u Novom Sadu, ali je Partizan uspeo da im se revanšira.

Na stadionu JNA, u Humskoj, prema zvaničnim informacijama, došlo je oko 9.000 navijača koji su dobro bodrili crno-bele, ali s vremena na vreme se moglo čuti i "uprava napolje!

Prvu ozbiljniju priliku Partizan je imao u devetom minutu, ali je posle centaršuta Pauljevića i skoka Šćepovića, napadač "crno-belih" glavom loptu poslao preko gola.Odmah posle toga, glavom je pokušao i Ivanov ali je šutirao preko gola, i ostao je na pet pogodaka ove sezone.

Čini se da je najgilniji Kojić koji se bori u napadu, ali ni on ne uspeva ništa ozbiljnije da učini za svoj novi tim.

U 26. minutu dobru priliku je imao marko Šćepović. Prvo se našao u ofsajdu, a zatim je imao priliku i iz slobodnog udarca, ali je loše šutirao, iako je na pripremama nekoliko puta pogađao iz sličnih pozicija.

U 33. minutu sjajno je prošao Pauljević, ušao pored korner linije i prišao skoro do stative, vratio loptu unutra, na kraju je šutirao Šćepović, ali slabo i lako je intervenisao Belić. Odmah, posle minut, pokušao je i Luka iskosa sa desne strane, ali je izblokiran.

GOOOOOOL 1:0, 39. minut - Kojić je dobio loptu od Šćepovića i šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je golman Belić uspeo da odbrani. Malo je odbio loptu, a sve to je pratio Kojićev saigrač s kojim je igrao i u Radu, uklizao je i ćušnuo lptu u mrežu.

GOOOOOL 2:0, 50. minut - Odmah na početku drugog poluvremena crno-beli su duplirali rednost. Posle dobrog duplog pasa, Darko Brašanac "izbacio" je Vojislava Stankovića u prostor, a ovaj je u trku sa "korner linije" vratio loptu na peterac, gde je Šćepović imao vremena i za prijem i za jednog "lažnjaka", a onda lako savladao Belića.

Crno-beli su nastavili sa incijativom i nekoliko puta je pokušao Kojić koji je bio vrlo agilan, ali je njegove šuteve ili zaustavljao Belić ili je bio izblokiran.

Paritzan je još nekoliko puta pokušavao u poslednjih 20-tak minuta da stigne do pobede preko Šćepovića, Kojića i Luke ali nisu uspeli. Tandem koji je stigao iz Rada, napustio je igru desetak minuta pre kraja i dobio ovacije od dobro popunjenog stadiona Partizana.

U subotu je odigrano šest utakmica 17. kola, među kojima je najbudljiviji bio Javor protiv Smedereva, a pobede su ostvarili i Vojvodina, Jagodina, Novi Pazar i Radnički Niš. 

Partizan: Stojković - Pauljević, Stanković, Pajović, Ivanov - Smiljanić, Ilić, Luka, Brašanac - Šćepović, Kojić

Donji Srem: Belić - Prljević, Josimov, Zec, Košutić - Krunić, Čordašić, Damjanović, Terzić, Lakićević - Milutinović

REZULTATI 17. kola:

Subota:

Javor  – Smederevo 4:0

(Radivojević 7, 51, Stojaković 22, Onilo 26)

Novi Pazar – Radnički Kragujevac 1:0

(Bulatović 2)

OFK Beograd – Jagodina 1:3

(Škrbić 90+2 – Ilić 62, Stojanović 76, Đurić 90+4)

Radnički Niš – Hajduk 1:0

(Mitrović 67)

Sloboda – BSK 1:0

(Gojković 33)

Vojvodina – Spartak 2:1

(Alivodić 23, Katai 57- Despotović 61)

Partizan – Donji Srem 2:0

(Luka 39, Šćepović 50.)

Nedelja:

Rad- Crvena zvezda 14:00h

TABELA: Partizan 40(-1), Crvena zvezda 34(-1), Vojvodina 34, Jagodina 32, Rad 26(-1), Sloboda 27, Javor 26, Spartak 23, OFK Beograd 22, Novi Pazar 19, Radnički Niš 18, Donji Srem16(-1), Hajduk 16, BSK 14(-1), Radnički Kragujevac 13, Smederevo 8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA