STOJADINOVIĆ: Sa Pintu samo 200.000 godišnje, ali sve iz donacija!

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović rekao je da će novi trener "crveno-belih" Rikardo Sa Pinto biti plaćan iz donacija van klupske kase

  • 2

Završena je još jedna sednica Upravnog odbora Crvene zvezde koja je donela očekivane promene.

Aleksandar Janković sporazumno je raskinuo ugovor sa Zvezdom, a za novog trenera je postavljen dugo pominjani Rikardo Sa Pinto.

Politika kluba glasi da, pošto nema novca, niko u klubu nema velike plate, pa tako neće imati ni novi stranac na klupi Crvene zvezde, ukupno šesti, pošto će Sa Pinto ugovor sa Zvezdom potpisati do leta 2014. godine, uz opciju produžetka saradnje na još jednu godinu, ukoliko u klubu budu zadovoljni njegovim radom.

Portugalac će, prema klupskoj politici, primati maksimalno 200.000 evra godišnje. Najveća zanimljivost je što će, prema rečima sportskog direktora Zorana Stojadinovića, novac za Sa Pinta stizati samo iz donacija.

- Ima ljudi u UO koji će to pravno regulisati, ali sve će ići van klupske kase. Članovi UO su pronašli neke ljude koji će obezbediti sredstva za Sa Pinta - ističe Stojadinović.

Sa Pinto bi trebalo da u Beograd stigne u utorak, zajedno sa svojim pomoćnikom koji će primiti 36.000 evra za godinu dana, koliko će Sa Pintu pomagati u Zvezdi.

On je takođe naglasio da je portugalski stručnjak upoznat sa situacijom u najtrofejnijem srpskom klubu i da se nimalo ne plaši izazova.

- Želim da istaknem da sa Rikardom niko nije pričao ranije i da nisu tačne priče po kojima smo mi sa njim u kontaktu već tri meseca. Zna gde dolazi, upoznat je sa dešavanjima u klubu. Insistirao sam na njegovom dovođenju i ukoliko se ispostavi da sam pogrešio, preuzeću odgovornost. Mislim da novi trener ima sigurnost i samopouzdanje, uostalom, bio je veliki igrač i ne sumnjam da će biti i dobar trener - objasnio je sportski direktor Crvene zvezde.

Stojadinović je zahvalio Jankoviću na dosadašnjem radu i korektnom odnosu, navodeći da taj talentovani stručnjak u nekim situacijama nije imao ni sreće.

- Smatram da je sve to splet okolnosti i da smo i mi iz uprave možda pogrešili u nekim situacijama. Ne bih bio realan kada bih govorio da razmišljamo o tituli, uostalom, i novog trenera bih samim tim stavio u nezgodnu situaciju. Imamo plan da se konsolidujemo do juna i da spremni dočekamo kvalifikacije za evropska takmičenja - podvukao je sportski direktor crveno-belih.

- Sa Jankovićem je postignut sporazumni dogovor o prekidu saradnje. Niko nije smenjen, niti oteran. Ne bi trebalo kriviti nikoga, splet okolnosti doveo je da budemo na minus 11 bodova i nešto je moralo da se menja - rekao je Stojadinović novinarima na klupskom stadionu.

(Telegraf.rs / Izvor: Mondo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mornar

    19. mart 2013 | 09:23

    Opet mucke, kakve bre donacije van kase. Ugasi Srbijo Crvenu zvezdu, a mi cemo ponovo napraviti klub "ZVEZDA CRVENA". Ali bez Piksija, Dzajica, Covica, stojadinovica, Den tani raznih......

  • Srbin

    19. mart 2013 | 12:28

    Donacije nemože da primi čistačica,fudbaleri...i ostali... Hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA