Pećinci nude FSS besplatnu lokaciju za nacionalni stadion!

Prvi čovek opštine, Sava Čojčić, ocenio da su Šimanovci idealno mesto, jer su blizu aerodroma, prestonice, a ni Kuća fudbala u Staroj Pazovi nije daleko

  • 1

Pećinci, to jest njihov predsednik opštine Sava Čojčić, nude čelnicima Fudbalskog saveza Srbije da u Šimanovcima izgrade najavljeni nacionalni stadion.

- Iako je srpski fudbal trenutno u lošem stanju, naša država treba da ima nacionalni stadion. Pećinci ulažu u fudbal, što potvrđuje i superligaš Donji Srem. Pošto sam čuo da su Dragan Đilas i grad Beograd tražili novac za ustupanje lokacije Fudbalskom savezu Srbije, pozivam čelnike FSS da dođu kod nas, u opštinu Pećinci da razgovaramo o rešenju - izjavio je Čojčić.

On je ocenio da je to idealna lokacija i rekao da će se založiti da opština bez naknade ustupi zemljište.

- Nacionalni stadion može da bude u Šimanovcima, koji su na nekoliko kilometara udaljeni od Aerodroma "Nikola Tesla", u blizini Beograda, ali i Stare Pazove, gde srpski reprezentativci imaju Kuću fudbala. Zato predlažem da se nacionalni stadion gradi u Šimanovcima, a ako su čelnici Fudbalskog saveza Srbije zainteresovani, predložiću Skupštini opštine Pećinci da se lokacija i zemljište za te namene ustupe bez ikakve nadoknade. Uostalom, nigde u svetu se nacionalni stadion ne nalazi u glavnom gradu, već na periferiji - rekao je prvi čovek opštine Pećinci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA