IVANOVIĆ: Posle teške sezone, vreme je za slavlje! (VIDEO)

Srpski internacionalac, junak finala Lige Evrope, ocenio da je Benfika u odlučujućem meču bila težak protivnik , ali da je Čelsi zasluženo osvojio trofej

  • 0

Junak finala Lige Evrope, defanzivac Čelsija i kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović nije skrivao sreću posle utakmice u kojoj je njegova ekipa savladala Benfiku 2:1 i osvojila jedini evropski treofej koji je nedostajao. Čelsi još nosi titulu kontinentalnog klupskog šampiona iz prošle godine, a Kup pobednika kupova osvajao je 1971. i 1998.

Ivanović je postigao pobedonosni gol u trećem minutu sudijske nadoknade, a ocenio je da put do trofeja nije bio lak.

- Sjajan je osećaj. Ovaj tim je ovo zaslužio. Imali smo tešku sezonu a sada je vreme za slavlje - rekao je Srbin, zvanično najbolji pojedinac finala, uz komplimente poraženom rivalu.

- Na kraju, igrali smo možda i najteži meč, Benfika je bila sjajna večeras. Ali iskoristili smo svoje šanse, bili smo spremni za ovo, i zaslužili smo ovaj trofej - ocenio je defanzivac Čelsija.

Ivanović je postao treći srpski fudbaler koji je osvajao dva različita evropska kupa. Siniša Mihajlović i Dejan Stanković pobeđivali su u Kupu/Ligi šampiona i Kupu pobednika kupova, dok je Ivanović osvajao Ligu šampiona i Ligu Evrope. Za razliku od Mihajlovića i Stankovića on je to uradio u dve uzastopne sezone.

Ivanoviću je ovo jubilarni deseti gol u evro-kupovima, a izgleda da se specijalizovao da ih postiže u dramatičnim završnicama. Podsetimo, prošle godine u osmini finala Lige šampiona dao je odlučujući gol u revanšu protiv Napolija u produžecima u pobedi 4:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA