Rakočević: Moramo da se vratimo u seriju!

Najbolji pojedinac u redovima Crvene zvezde na startu finala plej-ofa Raško Katić želi da u sledeći meč tim izađe spremniji i savlada Partizan

  • 1

Košarkaš Crvene zvezde Raško Katić rekao je da njegov tim mora što pre da se oporavi od ubedljivog poraza od Partizana (82:54) i pokuša da u petak izjednači rezultat u finalnoj seriji plej-ofa.

- Moramo da se oporavimo za jedan dan, pogledamo snimak i analiziramo greške. Želimo da u petak na parket izađemo spremniji, probamo da savladamo Partizan i vratimo seriju na početnu poziciju. Pritisak je sada na nama, ali on je uvek tu kada igrate za Crvenu zvezdu. Svi igrači koji su tu trebalo bi da mogu da se nose sa tim - rekao je Katić, a preneo klupski sajt Crvene zvezde.

Novi reprezentativac Srbije bio je najbolji pojedinac u redovima Crvene zvezde u prvom meču. Ubacio je 19 poena i uz Nelsona bio jedini igrač sa dvocifrenim učinkom u crveno-belom dresu.

- Pojedinačni učinci uopšte nisu bitni. Važno je da ekipa odigra timski, a mi u prvom meču nismo odigrali dovoljno dobro timski, tako da očekujem da i u tom aspektu budemo bolji - dodao je 32-godišnji centar.

Kapiten "crveno-belih" Igor Rakočević poručio je da je naredni meč izuzetno važan, jer Zvezda u slučaju pobede finalnu seriju vraća na početak.

- Moramo da se vratimo, ključna je utakmica za nas, znamo kako se pobeđuje Partizan, uradili smo to ove godine i kod kuće i u gostima. Nadam se da možemo da zbijemo redove za drugu utakmicu i pred našom publikom pobedimo - rekao je Rakočević.

Krilni centar tima sa Malog Kalemegdana Boris Savović smatra da je dobra igra i serija "crveno-belih" od 11:0 početkom drugog poluvremena primer kako bi njegov tim trebalo da se suprotstavi Partizanu.

- Pokazatelj za sledeću utakmicu trebalo bi da nam bude početak treće četvrtine kada smo uspeli da uhvatimo priključak i priđemo na samo četiri poena zaostatka. Praktično smo pokazali dva lica, jedno na početku kada smo igrali veoma slabo, a drugo u drugom poluvremenu kada smo se iz svlačionice vratili kao potpuno nova ekipa. Važno je da se izdignemo iz ove situacije i pred našim navijačima uzvratimo Partizanu i zabeležimo pobedu - rekao je Savović.

Sledeća utakmica je na programu u petak od 19 sati, takođe u "Pionru", a domaćin je Crvena zvezda.

(Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Todor Mitrović

    6. jun 2013 | 16:55

    Vi ste već u seriji.U prvoj utakmici 30 poena razlike, u drugoj 40, u trećoj 50 i na kraju se hvalite kako ste dobro prošli.Zaista je sramota gaiti šampionske ambicije a na terenu biti tako ponižen.Vas i fudbalere stalno nešto pritiska.Šta li je to?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA