BRAZIL...MENI NE TREBA BRAZIL: Hrabra Srbija, ipak, pala u Briselu (VIDEO)

Porazom od 2:1 protiv Belgije srpski tim izgubio i teoretske šanse za plasman na Svetsko prvenstvo

  • 12

Gotovo je! Srbija je konačno rekla zbogom Brazilu. Ako su i postojale neke nade pre ovog meča da bi se srpski fudbalski tim mogao naći na Svetskom prvenstvu, porazom u Briselu su i definitivno ugašene. Na kraju Belgija - Srbija 2:1.

Junak pobede Belgije svakako je vezista Verdera Kevin De Brujne koji je, pored gola u 13. minutu, asistirao Felainiju u 60. minutu za drugi pogodak dok je strelac za Srbiju bio Aleksandar Kolarov posle sjajno izvedenog slobodnog udarca.

Bila je ovo peta uzastopna pobeda ''đavola'', a zanimljivo neporaženi su svaki put kada su kod kuće imali vođstvo od 1:0. Iako je semafor na kraju pokazivao drugačije Srbija je u ovom meču, ipak, pokazala zube. Nije srpski tim ni imao sreće u pojedinim momentima meča jer su Ivanović, Marković i Basta

Ovom pobedom Belgija se osamila na čelu grupe A sa 19 bodova dok je Srbija ostala treća sa samo sedam bodova.

Već od samog starta Belgijanci su krenuli ofanzivno ka golu povatnika Stojkovića što im se vrlo brzo isplatilo. Posle par poluprilika De Brujne je doveo svoj tim u vođstvo u 13. minutu golom glavom posle loše postavke odbrane Srbije. Stekao se utisak i da je Stojković mogao bolje da interveniše. Drugi pogodak mladog veziste protiv Srbije s obzirom da je bio strelac prvog gola i u Beogradu.

Srbija nije klonula duhom ni posle primljenog gola i već pomenuti Ivanović i Marković su imali sjajne prilike da izjednače, ali je sreća bila na strani Belgije koja je sačuvala minimalno vođstvo do poluvremena. Treba pomenuti i povredu Kompanija koji je posle sudara sa Stojkovićem na kratko napustio igru zbog raskrvavljenog nosa.

Kako su počeli prvo domaći tim je nastavio i u drugom poluvremenu. Sjajnu priliku za Belgiju propustio je napadač Aston Vile Benteke u 46. minutu. Kazna za promašaj mogla je da stigne samo par trenutaka kasnije, ali je fenomenalan šut Baste sa 25 metara Kurtoa sproveo u korner.

I onda ni iz čega - gol za Belgiju. De Brujne je izveo korner, a Felaini se samo poklonio za velikih 2:0 u tom trenutku za Belgiju čiji su navijači osluškivali rezultat iz Zagreba gde je Hrvatska gubila od Škotske sa 1:0.

Samo pet minuta kasnije Marković je promašio već viđen pogodak Srbije. Tačnije šut mladog napadača Partizana sa pet metara Kurtoa je izbacio u korner. Međutim, ono što nije učinio Marković jeste Kolarov u 87. minutu posle fenomenalno izvedenog slobodnog udarca, ali vremena za totalni preokret nije bilo.

Srbija naredni meč meč igra 6. septembra protiv selekcije Hrvatske u Beogradu dok će lider grupe A gostovati Škotskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ToXic

    7. jun 2013 | 22:51

    E sada Mihajlovicu ispuni dato obecanje.

  • baki

    7. jun 2013 | 22:51

    ANTICU kako te nije zao nas gledaoce? Vrati se da Srbija povrati navijace i nadu. Mi ce da se skupimo da te placamo samo se ti nama vrati

  • Nesa arki

    7. jun 2013 | 22:30

    Bruka i sramota j..em ti fudbal miho odlazi zauvek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA