MIHA: Veći Srbi su oni koji su rođeni van Srbije!

Srpski selektor gostovao na "Alternativnoj televiziji" iz Banjaluke, a glavna tema razgovora bio je predstojeći meč protiv Hrvatske u kvalifikacijama za SP u Brazilu

  • 40

Siniša Mihajlović, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, gostovao je na banjalučkoj "Alternativnoj televiziji", a glavna tema razgovora bila je predstojeća utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu, koju će "orlovi" odigrati u Zagrebu 22. marta protiv Hrvatske.

- Na terenu će biti momci koji nisu živeli u bivšoj Jugoslaviji i oni ne osećaju tu državu kao mi koji smo živeli u njoj. Predstojeća utakmica biće različita od one na "Maksimiru" 1999. Očekujem pozitivan rezultat, bitno je da naši igrači osete manju tenziju i budu što manje opterećeni.

Voditelji emisije izašli su sa podatkom da na mečevima reprezentacije ima više navijača iz Republike Srpske nego iz Srbije.

- Znam! Na tribinama su većina navijači iz Krajine. Vidim to po zastavama i natpisima gradova, transparentima... Rođen sam u Hrvatskoj i smatram da su uvek veći Srbi oni koji su rođeni van Srbije. Oni više vole tu zemlju nego Srbi u Srbiji. Srbi iz Krajine prevale po nekoliko stotina kilometara da dođu na meč reprezentacije, a neko ko je sto metara od stadiona ostane kod kuće. To je tako - ocenio je Mihajlović, koji je ponovio da će aplaudirati hrvatskoj himni.

- Hrvatska je za nas isti protivnik kao Belgija, Bugarska ili bilo koja druga reprezentacija. To je naš kodeks ponašanja dok sam ja selektor i tako će biti dok sam na ovoj funkciji, bez obzira na to s kim igramo.

Upitan o najavljivanju povratka Dejana Stankovića u reprezentaciju za meč u Zagrebu selektor je dao pomalo neočekivan odgovor:

- Nisam ja najavio Stankovića. On je najavio. Povratak Dejana Stankovića zavisi od njega. Treba, pre svega, da pruža partije u kontinuitetu u svom klubu i da se oseća dobro. Ako bude sve u redu, on će da se vrati. Vrata reprezentacije svima su otvorena. Moje je samo da pozovem, a na igračima je da se nametnu igrama i ponašanjem - zaključio je selektor Mihajlović.

(Telegraf.rs / Izvor: Sportski žurnal / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    8. februar 2013 | 10:02

    Svaka čast Miha

  • šumadinac

    8. februar 2013 | 09:32

    po čedi i borisu nebi rekao a tebe cenim kao poštenog i vrednog čoveka.

  • upravu 100%

    8. februar 2013 | 10:11

    Jer je lako srbovat u svojoj avliji gdje ni ljevo ni desno nema nista drugo, sem Srba! Dok u BiH i HR uvijek imas nekog dusmana pored tebe koki te mezi radi vjere ili porijekla. U Srbiji jedini su Sumadinci jos Srbi, koji postuju sebe i svoje porijeklo. O "Kosovarima" prodanim dusama ni da gubim rijec, a Beograd je prica za sebe. No ipak trebamo biti slozni, i imat cilj, ujedinenje svih Srpskih naroda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA