RAŠOVIĆ PORUČUJE SA ZLATIBORA: Želim za rivala ekipu iz bivše Jugoslavije!

Trener Partizana naglašava da mu je pred prvu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona najvažnije da ekipa ne mora da putuje daleko

  • 0

Partizan je već peti dan na Zlatiboru gde sprovodi prvi deo priprema za novu sezonu. Srpskog  šampiona i njegovog trenera Vuka Rašovića posetila je grupa od oko 20  novinara iz Beograda, kojima je mladi stručnjak govorio o do sada učinjenom, kao i o željama pred predstojeći žreb kvalifikacija za Ligu šampiona u ponedeljak.

O žrebu, kako kaže Rašović, ne želi mnogo da razmišlja, ali nije izbegao da odgovori na pitanje želja pred izvlačenje kuglica.

- Voleo bih neko bliže gostovanje, na primer, neku zemlju iz bivše Jugoslavije - rekao je Rašović.

A na konstataciju da bi to mogla biti Sutjeska iz Nikšića, koju bi svaki "grobar" poželeo, na megdanu "crno-belima" Rašović je bio oprezan.

Svakog protivnika respektujemo, nećemo ga preceniti, ali smo svesni i naše snage - objasnio je on.

Partizan je već doveo dva pojačanja (Lukača i Aksentijevića), mnoga imena se spominju kao sledeće akvizicije, a među njima je i Slovak Kupunek, zadnji vezni Slovana iz Bratislave.

- Još gledam njegov materijal, nisam siguran da li je on to što nam treba. Bolje bi bilo da smo drugačije rešili pitanje neophodnih pojačanja - kazao je Rašović.

Trener "crno-belih" je otkrio je da je njegov prvi pik Miroslav Vulićević iz Vojvodine, a situacija trenutno ide naruku Partizanu, jer je desni bek Novosađana s ekipom trenutno u istom hotelu kao i Partizan - Palisadu.

- Mislim da bi on i Aksentijević mogli da zatvore poziciju desnog beka za narednu sezonu - istakao je trener Partizana, i dodao da bi najviše želeo da u novu sezonu uđe sa po dva igrača na svakoj poziciji.

Poslednji događaji sa "Marakane", gde se posle odlaska Sa Pintua ne zna ko pije ko plaća, Partizan su isturili kao izrazitog favorita za titulu naredne sezone. Rašović se sa time ne slaže.

- Ne osećam se kao favorit, već znam da moramo svaki dan da se trudimo kako bismo dostigli rezultat i ne želim uopšte da gledam mnogo napred - rekao je Rašović bez komentara konkretno o onome što se događa u Zvezdi.

Prema Rašoviću Partizan bi u narednih nekoliko dana trebalo da dovede bar još jedno pojačanje jer je najavio da će u Sloveniju na drugi deo priprema voditi 25 igrača i tri golmana.

Šef struke aktuelnog šampiona Srbije nije mogao a da ne pomene kapitena Sašu Ilića koji još nije dobio poziv o nastavku saradnje.

- Bez obzira na to što još nije dobio novi ugovor od kluba, Sale je odličan na treninzima i očekujem da će zajedno sa nama putovati na pripreme u Sloveniju - istakao je Rašović, koji je napomenuo da od mladog Danila Pantića, koji je debitovao za prvi tim u poslednjem kolu i za kojeg ima samo reči hvale, očekuje da zablista u narednoj sezoni.

Fudbaleri "crno-belih" u petak veče igraju prijateljski pripremni meč protiv selekcije okruga Zlatibor.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA