Bogdanović za Telegraf: Devojke su nam pokazale kako se gine za državni tim! (VIDEO)

Mladi košarkaš spreman je na žestok rad i dodatan "znoj" na treninzima, a ruke mu se "nisu znojile" dok se rukovao sa najboljim igračima našeg nacionalnog tima Krstićem, Teodosićem...

  • 2

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Hotelu Zira, čime je ozvaničen početak priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji koje će se igrati početkom septembra. Na spisku selektora Ivkovića nalazi se čak sedam debitanata, a jedan od njih je i bek Partizana Bogdan Bogdanović.

- Ovo je kruna sezone u kojoj sam naporno radio i imao ozbiljniju ulogu u svom timu. Na početku se nisam nadao pozivu, ali kako je sezona tekla, postojala je nada i stvarala se euforija - rekao je Bogdanović.

Od momaka koji su prvi put dobili poziv u nacionalni tim uvek se očekuje više "znoja" i truda na treninzima, na šta je mladi košarkaš spreman.

- Dolazim iz kluba u kome se jako radi i na to sam navikao. Uvek se rad isplati na kraju, bar je tako bilo do sada u mojoj karijeri. Isto očekujem i u reprezentaciji. Mi smo dosta mladi i zato pripreme počinju ovako rano.

"Devojke" su na nedavno završenom Evropskom prvenstvu zauzele četvrto mesto, zadavši "domaći zadatak" mnogim selekcijama...

- Ostvarile su veliki uspeh. Pokazale su kako se gine za dres reprezentacije i one treba da budu ogledalo kako se igra za državni grb.

Bogdanović i ostali debitanti prvi put će u timu igrati sa nekim od najboljih evropskih košarkaša, Krstićem i Teodosićem, ali mladom beku se nisu "znojile ruke" dok se rukovao sa njima.

- Igrao sam protiv njih i  možda je pred prvi meč trebalo da imam tremu. Sada... Nemam je. Oni su vrhunski ljudi, čuli smo se najbolje o njima, a sada imam i imamo priliku da se bolje upoznamo - rekao je Bogdanović.

U skladu sa srpskim mentalitetom, od košarkaške reprezentacije se uvek očekuje medalja bez obzira na povrede, pehove i sastav u kome se okupe, a novajlija u timu Dude Ivkovića za početak priželjkuje sreću u radu, ali i da svi budu zdravi.

- Videćemo kako sve bude teklo, ali nadam se najboljem i uvek se jure najviši ciljevi. Srpska košarka mora da se vrati na mesto koje joj pripada.

(D. J./P. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladaa

    9. jul 2013 | 12:05

    bravo Bogdane! zdravi bili svi vi,koji ne idete na odmor,letovanje,ili gde god,nego se zbog reprezentativnih obaveza i ove zemlje odricete toga! ps kakav si ti@heisenbergu kompleksas,idi leci se!

  • heisenberg

    9. jul 2013 | 10:55

    bezi bre mali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA