Srpski delfini protiv crnogorskih ajkula za polufinale SP! (VIDEO)

Dve selekcije odigraće večeras 20.15 prvi istorijski meč na Svetskom prvenstvu, a u dosadašnjih 17 duela Srbija je trijumfovala čak 10 puta uz samo jedan remi* Poslednji put na velikom takmičenju Crna Gora nas je pobedila daleke 2008. godine u finalu EP u Malagi

  • 6

Ko je jači srpski "delfini" ili crnogorske "ajkule" saznaćemo večeras posle četvrtfinalne utakmice na Svetskom prvenstvu u Barseloni! Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić iznenadio je ocenom da je Crna Gora favorit u predstojećem četvrtfinalu protiv "delfina" na Svetskom prvenstvu , ali činjenice govore drugačije.

ISTORIJSKI SUSRET NA SP

Nikada do sada , dve sjajne reprezentacije nisu igrale na Svetskim prvenstvima. Od 2007. sastali su se 17 puta, 10 slavlja Srbije, šest Crnogoraca uz remi u Londonu.

Crna Gora je, na velikim takmičenjima, slavila samo u finalu EP u Malagi 2008, a od tada važnije mečeve u na OI u Pekingu, na EP u Zagrebu,  finalu svetske lige u Nišu, i na EP u Ajndhovenu je dobila naša ekipa.

Zbog toga ta glad za pobedama i medaljama Crne Gore je ono što pomalo brine naše vaterpoliste.

Kapiten Vanja Udovičić je izjavio a crnogorski mediji odmah preneli kako je Perovićev tim favorit.

- Nemojte da mislite da motiv nije isti ali ono što nas razlikuje jesu medalje. Oni su sjajna ekipa i sigurno je da su mogli da imaju i više odličja do sada- upozorava kapiten koji odlično igra na prvenstvu.

Štaviše, kako vreme prolazi, vaterpolisti Srbije bilans čine sve povoljnijim, pobedili su u tri od poslednja četiri meča, finalu EP u Ajndhovenu i borbi za bronzu na OI u Londonu prošle godine, kao i nedavno u polufinalu Svetske lige koju je Srbija osvojila pet puta kao samostalna država.

Ono što predstojeći meč čini posebnim je to da ćemo prvi put odmeriti snage na Svetskom prvenstvu.

Srbija i Crna Gora prvi put su igrali takmičarski u okviru Svetske lige 2007. Dvomeč je završen 1:1, Srbija je pobedila 12:11, Crna Gora  uzvratila 12:10. Naši su otišli na finalni turnir i naravno osvojili zlato.

SAVIĆEV PERFEKTAN SKOR

Selektor Srbije Dejan Savić debituje u velikim duelima sa Crnom Gorom. Na kontu već ima pobedu u Svetskoj ligi u Čeljabinsku i poraz 6:4 na turniru u Lamiji.

Ali u oba susreta su timovi bili nekompletni. Igraće protiv Ranka Perovića sa kojim je nekada delio tužnu olimpijsku priču na Igrama u Atlanti 1996.

- Ne treba da me pitate šta očekujem . Svaki trener veruje u ekipu, posebno ovakvu kakva je naša. Ali to će vam reći i Perović. Ista škola, isti karakteri, kvaliteti. Odlučivaće nijanse.

- Crna Gora ima sjajne šutere Ivovića i Janoviće, odlične kontre i rešenja sa drugim centrom. Igrali smo, zajedno smo i trenirali. Sutra sve to pada u vodu. Ogroman je ulog, znamo šta pobeda donosi. Atmosfera kod nas vrhunska, daćemo sve od sebe ali treba biti svestan da imamo odličnog protivnika - kaže selektor koji je za kratko vreme dobio apsolutnu podršku za rad svih igrača.

SRBIJA FAVORIT PO KLADIONICAMA

Tokom 2012. igrali smo četiri puta međusobno. Na EP u Holandiji Crnogorci su bili ubedljivi u nevažnom meču u grupi 11:7, ali kad je bilo bitno, u finalu, "delfini" su prevagnuli 9:8. Na Olimpijskim igrama u Londonu u grupi je zabeležen jedini nerešen ishod 11:11, da bi Srbije u borbi za bronzu nadvisila ne samo protivnika nego i skandalozne sudije 12:11.

Konačno, u junu ove godine u polufinalu Svetske lige u Čeljabinsku Srbija je pobedila 8:6 pre nego što je u odlučujućoj utakmici preslišala Mađarsku.

U skladu sa istorijatom dosadašnjih susreta ponele su se i kladionice koje na pobedu Srbije u četvrtfinalu SP daju kvote od 1.40 do 1.50, dok se moguća pobeda "đetića" nagrađuje od 3.20 do 3.75. Nerešen ishod nosi, po običaju najveću zaradu, a kvote su od 7.00 do7.50.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA