TRANSFERI & TRAČEVI: Zvezda pojačala napad, Partizan bi Tejga, Eto se nudi Čelsiju!

Zanimljiv dan na fudbalskoj pijaci, "večiti rivali" ne posustaju, ali opet je možda najbolji posao napravio Zdravko Mamić. Čelsi "zacepio" cenu za Davida Luiza, Dušan Tadić na meti Bordoa

  • 0

Prelazni rok je poprilično odmakao, a i dalje ima dosta interesntnih stvari. Iznenađujuće, ovaj dan bio je možda najzanimljiviji u Srbiji gde su Crvena zvezda i Partizan predstavili nove adute. Istina, onaj Partizanov, tek će na kaljenje u Teleoptik, ali crveno-beli su dovođenjem već dokazanih igrača ozbiljno pojačali anemični napad.

Možda će i crno-beli uraditi nešto slično jer je najavljeno da bi u Humsku mogao da se vrati Prins Tejgo, koji je nedavno bio u igra da pojača crveno-bele, kojima je ostao u lošem sećanju pošto ima je nekoliko puta presudio u večitim derbijima. Telegraf vam predstavlje najinteresantnije transfere i njihove najave, širom Evrope.

TRANSFERI

Ifeani Onjilo, Dragan Mrđa

Dvojac napadača koji bi trebalo da pomogne posrnulom velikanu sa Marakane u prvenstvenoj trci sa Partizanom i Vojvodinom. U kvalitete Nigerijca Zvezda se uverila dva dana pre nego što ga je dovela, kada je bio jedan od najboljih u pobedi Javora u Ivanjici nad crveno-belima 4:2.

Mrđa, koji će biti zvanično predstavljen u sresu, mnogo je veća nepoznanica. Posle povrede od pre dve godine i šestomesečne pauze nije se baš naigrao, pa i nije sasvim jasno koliko može da pruži. Ipak, u ovoj našoj ligi, koliko god da može, trebalo bi da bude značajna pomoć za Zvezdu.

Alen Halilović

Zdravko Mamić ponovo je naprravio dobar biznis, dogovorivši prodaju 17-godišnjeg talenta zagrebačkog Dinama za oko 15 milion aevra Totenhemu. Ugovor još nije potpisan, ali po najavama hrvatskih i britanskih medija stvar je sigurna. Halilovića već proglašavaju za novog Luku Modrića

Stjuart Dauning

Fudbaler koji je totalno razočarao u Liverpulu, gde je dašao iz Aston Vile, prešao je u Vest Hem za šest miliona funti. Tu će mu saigrač biti još jedna propala akvizicija petostrukih kontinentalnih šampiona, Endi Kerol. Liverpul je za Dauninga pre dve godine platio 20 miliona funti, dakle 14 miliona su u minusu, dok su za Kerola dali čak 35, da bi povratili oko polovine te sume.

Skot Parker

Iskusni igrač sredine terena odlučio se za niži rang i Kvins park rendžers, gde će ponovo sarađivati sa Harijem Rednapom. Parker je prošao lekarski pregled i očekuje se da bude zvanično predstavljen najkasnije u četvrtak. Parker je Rendžere koštao oko 3,5 miliona funti, a ne treba zaboraviti da je 32-godišnji fudbaler 2011. u nekoliko izbora proglašen za najboljeg u Engleskoj.

Matej Vidra

Češki fudbaler stigao je u VBA, na jednogodišnju pozajmicu noiz Udinezea. Vidra je prethodnu sezonu proveo takođe na pozajmici, u Votfordu, gde je na 41 meču postiogao 20 golova u Čempionšipu.

TRAČEVI

Dušan Tadić

Italijanski mediji navode da je Bordo zainteresovan za srpskog reprezentativca Dušana Tadića. Krilni napadač je tokom vikenda postigao dva pogotka u utakmici svog Tventea protiv Fejnorda.

Pre holandske ekipe, Tadić je proveo četiri sezone u Vojvodini za koju je odigrao ukupno 107 utakmica i postigao 27 golova. Posle toga prelazi u Groningen, a od 2012. je u Tventeu.

Prins Tejgo

Kako prenosi mediji u Gani, ali i poznati sajt goal.com, crno-beli i Tejgo imaju šanse da ponovo počnu da sarađuju, jer je iskusni napadač odbio ponudu kluba iz Tunisa.

Prema tome, otvorila se mogućnost za njegov povratak u srpski fudbal, tačnije u redove šampiona Partizana. Nema sumnje navijači "crno-belih" bi se obradovali dolasku Tejga, jer im je golovima praktično sam obezbedio titulu pre dve godine.

David Luiz

Za brazilskog defanzivca, koji je jedan od stubova odbrane Čelsija zainteresovani su barselona i Pari Sen Žermen. Menadžer "plavaca", trofejni Žoze Murinjo, poručio je zainteresovanima da je cena 50 miliona evra. Katalonci su nedavno nudili 30 miliona, a sada će dobro da razmisle da li će da povise ponudu za Luiza.

Samjuel Eto

Kada je reč o Žoze Murinju, njegov bivši pulen voleo bi da ponovo sarađuje sa njim, Samjuel Eto.

- Samo je jedan Žoze Murinjo. On je jedan od najboljih trenera na svetu, a imali smo puno uspeha zajedno u Interu. Voleo bih kada bih opet zaigrao za njega, jer sa njim nikada nije dosadno - rekao je 32-godišnji napadač Anžija, najplaćeniji fudbaler na svetu sa oko 20 miliona evra godišnje.

Vilijan

Brazilac je stigao u Anži u januaru za 40 miliona evra iz šahtjora, a uskoro bi mogao da promeni sredinu. Vlasnik Sulejman Kerimov ima trenutno nekih finansijskih problema i čini se da je voljan da proda neke od najskupljih fudbalera. Ipak, ruski biznismen  neće da prodaje budzašto, već želi da zaradi, zadovoljan boi bio sa pet miliona više. Ponuda Mančester sitija već je odbijena, pominje se da je zainteresovan Liverpul, ali teško je zamisliti klub sa Enfilda da istrese toliki novac posle mučnih iskustava sa Kerolom, Dauningom i još ponekima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA