PLEJ-OF ZA LIGU ŠAMPIONA: Bazel "osvetio" Partizan, Arsenal ubedljiv protiv Fenera! (VIDEO)

Katastrofalno veče domaćina koji su u pet mečeva zabeležili dva nerešena rezultata i tri ubedljiva poraza

  • 0

Odigrane su i preostale prve utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona. Ljubitelje fudbala u Srbiji, a prvenstveno navijača Partizana, najviše interesuje par Ludogorec - Bazel, jer je šampion Srbije u prethodnom kolu eliminisan od prvaka Bugarske, a bivši defanzivac crno-belih Ivan Ivanov u međuvremenu je postao član Bazela, za koji u ovom dvomeču nema pravo nastupa.

Bazel je dokazao kvalitet pobedom 4:2 koja ga praktično vodi u Ligu šampiona, Švajcarci su poveli rano, u 12. minutu golom Salaha koji je iskoristio dubinski pas Fraja i neuspešnu ofsajd zamku domaćih defanzivaca. Nije se dugo čekalo ni na izjednačenje, Marselinjo je iskoristio dodavanja Bezjaka i  i prebacio loptom golmana Somera.

Preokret u 50. minutu doneo je Ivan Stojanov, pošto je prethodno Marseinjo propustio šansu, ali ni to nije potrajalo, svojim drugim golom Salah je u 59. minutu izjednačio, a u 64. Sio ponovo Švajcima donosi prednost. Konačan rezultat postavio je Šar iz penala u 84. minutu.

Klub koji bi trebalo da je najjači od  svih večerašnjih rivala, Arsenal je to i pokazao ubedljivom pobedom u Istanbulu protiv Fenerbahčea.

Londonci su poveli u 51. minutu, defanzivac Gibs krunisao je lepu akciju Remzija i Volkota, u 64. Remzi je poovisio na 2:0. Domaćine je dokusurio Žiru sabele tačke u 77. minutu.

Zagrebački Dinamo lepo zarađuje umećem Zdravka Mamića, ali to mu po svoj prilici neće doneti Ligu šampiona. Kuriozitet utakmice u kojoj  su gosti slavili 2:0 je isključenje Ante Rukavine u istom minutu u kojem je ušao u igru zbog grubog faula nad protivničkim igračem.

Katastrofalno veče domaćina donekle su ublažili Steaua protiv Varšavske Legije i Šalke protiv PAOK-a, odigravši samo 1:1.

STAZA ŠAMPIONA:

Ludogorec - Bazel 2:4

(Marselinjo 23, I. Stojanov 50 - Salah 12, 59, Sio 64, Šar84 p)

Dinamo Zagreb - Austrija Beč 0:2

(Leovac 68, Stanković 75)

Steaua - Legija Varšava 1:1

(Pjovaćari 34 - Kosecki 53)

STAZA PRATILACA:

Šalke - PAOK 1:1

(Farfan 32 - Stok 73)

Fenerbahče - Arsenal 0:3

(Gibs 51, Remzi 64. Žiru 77 p)

Rezultate i strelce utakmica odigranih u utorak možete da vidite ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA