Predstavljamo rivale Srbije na EP: Litvanija - poslednji trzaj generacije! (VIDEO)

Linas Kleiza i braća Lavrinovič određeni su da predvode tim u verovatno poslednjem zajedničkom pohodu na krov Evrope

  • 0

Prvu utakmicu na Evrobasketu košarkaši Srbije igraju 4. septembra od 21 sat i posle te utakmice pasionirani ljubitelji će znati na čemu smo. Čemu da se nadamo... Protivnik je Litvanija, možda i najjača ekipa u našoj grupi.

Klieza, braća Lavrinovič, Valančiunas, Mačiulis, Kalnietis i ostatak čete Jonasa Kazlauskasa ima iskustva.

Ovo se odnosi i na mladog centra Valančiunasa, koji ima tek 21 godinu. Međutim, ovog 213cm visokog igrača Toronto Reptorsa pamtimo iz Lijetuvos Ritasa, ali i sa poslednjeg juniorskog šampionata sveta, kada je bio najzaslužniji za pobedu Litvanije nad Srbijom (85:67).

Litvanija je u devet pripremnih utakmica ubeležila baš toliko pobeda, ali, ruku na srce, Belgija, Finska, Češka, pa i Makedonija nisu pravi reperi na osnovu kojeg bismo imali "čistu" sliku sastava. Poslednja provera čeka ih u Atini, gde su u utorak pobedili oslabljenu Italiju sa 79:63.

Linas Kleiza i braća Lavrinovič određeni su da predvode tim u, čini se, poslednjoj kampanji, u poslednjem pohodu na krov Evrope. Litvanci, kao i mi, ne mogu da se pomire sa biologijom, pa se i dalje rado sećaju Marčuljonisa, Sabonisa, Kurtinaitisa, Karnišovasa, Homičusa, ali i generacije u kojoj su igrali Jasikevičijus, Stombergas, Adomaitis, Karnišovas, Einikis...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA